HP ще налага на пазара модулен неттоп

HP Elite Slice е компактен настолен компютър, който има модулен дизайн за лесно конфигуриране според нуждите

HP Elite Slice е компактен настолен компютър, който има модулен дизайн за лесно конфигуриране според нуждите

HP подготвя за пазара тази есен неттоп с модулен дизайн. Наречен HP Elite Slice, компактният компютър се състои от няколко блока – основен и допълнителни, които могат да си сменят местата и да се изключват.

По подразбиране, неттопът се състои от три модула – самият компютър, тъч панел за замяна на мишката и станция за безжично зареждане на мобилни устройства. Допълнителните модули имат цени до 99 евро, в зависимост от функционалността.

Така например, предвиден е аудио модул Bang & Olufsen, който включва мощен 360-градусов говорител и два микрофона със система за шумопотискане. Освен за слушане на музика, този модул служи за общуване през Skype и други приложения за гласова и видеовръзка.

HP Elite Slice е достъпен в три основни варианта, но са възможни и потребителски конфигурации на всяка от тях. Базовата система включва твърд диск 500GB, централен процесор Intel Core i3-6100T и 4GB оперативна памет, а като опция се предлата скенер на пръстови отпечатъци.

На по-високо ниво е конфигурация, която разчита на Intel Core i5-6500Т, 8GB оперативна памет и SSD диск с капацитет 256GB. Третата система включва процесор Core i7-6700T, 8GB RAM и 256GB SSD.

Всички неттопи работят под управление на Microsoft Windows 10. Предвидени са интерфейси HDMI и DisplayPort, портове USB 3.0 и USB-C, както и гигабитов мрежов адаптер. HP Elite Slice ще излезе на пазара в Европа през септември с начална цена 629 евро, съобщиха от американския производител.

Коментари по темата: „HP ще налага на пазара модулен неттоп”

добавете коментар...

  1. незнайко

    Това са безумно много пари, за половината сума може да се вземе малък десктоп.

Коментар