„Умни коли” ще дефилират на „Автосвят” в Пловдив

Изложбата „Автосвят” е известна с премиерите на нови модели автомобили

Изложбата „Автосвят” е известна с премиерите на нови модели автомобили

Новите тенденции при автомобилите ще станат явни на изложението „Автосвят” в Пловдив, което ще се проведе в рамките на Международния технически панаир в края на септември.

Леките коли стават по-умни и по-красиви. Множество приспособления, сред които иновативна технология за разпознаване на пътните знаци, 3D навигация и вградена записваща камера, улесняват шофирането и комуникацията. Производителите предоставят и повече възможности за персонализиране според предпочитанията на клиентите, обобщиха организаторите на „Автосвят”.

Изложбата е известна с премиерите на последни модели на световни производители. Тази година на панаира ще се представят дилърите на Порше, Мазерати, Лексус, Тойота, Хюндай, Ситроен, КИА, Пежо, Сеат, Шкода, Лада и други марки у нас. Новост са предложенията за свободното време. За първи път са включени колички за голф и 10 модела лодки.

Пежо, например, показва 6 леки и лекотоварни автомобила, скутери и велосипеди. Новият SUV Peugeot 2008 е интуитивен, пъргав, гъвкав и по-безопасен за шофиране. Система за контрол на сцеплението гарантира движение върху всякакъв вид терени. Peugeot 208 е с допълнителни възможности за персонализация и се доближава до луксозния сегмент, а Peugeot  508SW е оборудван със сензорен екран, камера за движение на заден ход и система за наблюдение на мъртвата зона.

Почитателите на марката Ситроен ще видят на панаира новия С3. В него са добавени още компоненти, сред които 3D свързана навигация с гласово разпознаване. Новост е ивградената камера, която при катастрофа автоматично съхранява запис. Освен това водачът може да споделя снимки и видео клипове в социалните мрежи.

Моделът Ateca на Сеат идва в Пловдив само няколко месеца след световния си дебют в Женева. Той има 8-инчов дисплей, система за безжично зареждане в салона, технология за разпознаване на пътните знаци и аварийни спирачки.

Коментар