Най-малкият телефон е колкото часовник

Vphone S8 претендира за най-малкия в света сензорен телефон

Vphone S8 претендира за най-малкия в света сензорен телефон

Сензорен телефон с размерите на часовник ще се бори за място на препълнения пазар на умни джаджи. Моделът Vphone S8 тежи само 30 грама и има размери 46,7×37,3×9,9 мм.

Производителят на това миниатюрно устройство – компанията  Vphone твърди, че е създала най-малкия сензорен телефон в света. Но от описанието става ясно, че това по-скоро е един умен часовник, който общува с iOS и Android смартфони.

Vphone S8 предоставя дисплей с диагонал 1,54 инча, покрит със защитно стъкло 2.5D. Устройството стъпва на едночипова система (SoC) MT2502, допълнена от 64MB оперативна памет и 128MB постоянна памет, като е предвиден и слот за microSD карти.

Vphone 8s се рекламира като устройство за общуване в социални мрежи

Vphone 8s се рекламира като устройство за общуване в социални мрежи

Батерията на смартфона има капацитет 380 мАч. Налични са още слот за micro-SIM карти, порт micro-USB, стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки, безжичен модул Bluetooth 4.0, датчик за пулс и крачкомер.

Не се съобщава обаче операционната система, под чието управление работи устройството. Предполага се, че Vphone 8S използва някоя от модификациите на Android. Цената и началото на продажбите на миниатюрната джаджа все още не са обявени.

Коментар