ЦЕРБ ще доставя сензори за американска компания

Сензорите на PCB Group, доставяни от ЦЕРН, ще се използват за изпитания в автомобилната индустия

Сензорите на PCB Group, доставяни от ЦЕРБ, ще се използват за изпитания в автомобилната индустия

Централна енергоремонтна база ЕАД (ЦЕРБ) е избрана да доставя сензори на българското представителство на Сенсата Технолоджис. Американската компания, която присъства в 11 държави на 4 континента, произвежда автомобилна електроника у нас и ще използва сензорите за изпитване на вибрации и шум в своите лаборатории.

ЦЕРБ ще партнира на Сенсата Технолоджис в качеството си на ексклузивен представител за България на продуктите на PCB Group – най-големия производител на сензори в САЩ, с филиали в 60 държави по целия свят.

От 2011 г. България е третата по-големина локация на Сенсата и ключова за компанията в световен мащаб. У нас се произвеждат високотемпературни сензори, както и сензори за налягане за най-големите световни автомобилни концерни – Фолксваген, Даймлер, Волво, Фиат и Дженерал Мотърс.

Свързаните с автомобилостроенето индустрии напоследък се очертават като много перспективни за българската икономика, коментираха от ЦЕРБ. Освен в автомобилостроенето, сензорите на PCB Group намират приложение в космическата, отбранителната и морската индустрия, както и в енергетиката и електропроизводството.

Сензорите измерват вибрации, акустика, сила, налягане, натоварване, ускорение, удар и въртящ момент. По този начин се осъществява наблюдение, контрол и изпитване на машините. Цифровите и телеметрични системи предават сензорни данни от въртящи се устройства с помощта на безжични технологии, като целостта на данните се запазва, дори и в среда с високи нива на електромагнитни смущения.

ЦЕРБ е най-старото и най-голямо предприятие за енергийни ремонти у нас. Компанията специализира в производство, диагностика, поддръжка и ремонт на въртящи се електрически машини и трансформатори, вибродиагностика и балансиране.

Коментар