Google вече има технология за управление с поглед

Технологията на Eyefluence предлага естествен и интуитивен начин за управление в приложения за допълнена и виртуална реалност

Технологията на Eyefluence предлага естествен и интуитивен начин за управление в приложения за допълнена и виртуална реалност

Екипът на младата компания Eyefluence, разработчик на технологии за управление на компютрите с поглед, се присъедини към Google. Стойността на сделката не се съобщава.

Създаден през 2013 году, стартъпът Eyefluence е разработил естествен и интуитивен начин за управление в приложения за допълнена и виртуална реалност. Присъединяването към Google се очаква да даде силен тласък в развитието на технологията.

„С обединени сили ще продължим разработката на технологии за визуално взаимодействие, за да разширим човешкия потенциал”, се казва в официалното съобщение.

Google отдавна разработва иновативни технологии за управление, като най-напреднали са гласовите системи на компанията, които вече намират широко приложение в смартфоните и интернет търсенето.

Управлението с поглед е следващото голямо предизвикателство и в тази област работят редица високотехнологични компании. Придобиването на стартъпи с иновативни разработки е обичайна практика за ИТ гигантите.

Коментар