Облачният бизнес на SAP расте уверено

Облачните технологии и софтуерът са донесли на SAP приходи от 4,45 млрд. евро през периода юли-септември

Облачните технологии и софтуерът са донесли на SAP приходи от 4,45 млрд. евро през периода юли-септември

Приходите на софтуерния гигант SAP от облачни абонаменти и поддръжка се увеличиха с 28% през третото тримесечие и възлизат на 769 млн. евро, сочи финансовият отчет на компанията.

Облачните технологии и традиционният софтуер носят на компанията 4,45 млрд. евро през периода юли-септември, което е ръст от 8% на годишна база. Оперативната печалба на компанията обаче е намаляла с 9% до 1,1 млрд. евро.

Платформата SAP S/4HANA се е сдобила с над 400 клиента, 40% от които са нови за компанията. Отбелязва се прогресът на решения като HANA Cloud Platform и HANA Enterprise Cloud.

Същевременно, скорост набират и облачните решения SAP Human Capital Management, които се използват за комплексно управление на работната сила чрез интелигентни услуги. Над 135 клиенти са избрали ключовото решение Human Capital Management – SuccessFactors Employee Central през третото тримесечие.

Около 2,4 млн. компании извършват търговски сделки в мрежата SAP Ariba, а над 44 млн. крайни потребители управляват пътните си разходи чрез придобитата платформа Concur. За последните 12 месеца повече от 2,8 млн. служители на компании-клиенти на SAP с гъвкаво работно време са управлявани с помощта на платформата Fieldglass.

Коментар