3D смартфонът Lenovo Phab2 Pro вече е на пазара

Фаблетът Lenovo Phab2 Pro е способен да вижда триизмерно окръжаващата среда

Фаблетът Lenovo Phab2 Pro е способен да вижда триизмерно окръжаващата среда

Смартфонът Lenovo Phab2 Pro, позициониран като първото масово устройство с 3D технология Google Project Tango, излезе на пазара в САЩ.

Главната особеност на устройството е способността му да вижда триизмерно окръжаващата среда. За разлика от останалите апарати на пазара, Lenovo Phab2 Pro идва с приложения за добавена реалност, които се възползват от технологията Project Tango, камерата и сензорите на смартфона.

Така например, едно от приложенията може да определя точно разстоянието до обектите, към които е насочена камерата, а друго да вгражда мебели в интериора на стаята – подобна възможност може да се ползва при пазаруване.

За Lenovo Phab2 Pro са достъпни и игри, които позволяват поместване на виртуални обекти върху реални повърхности и взаимодействие с тях. Общо 35 приложения с поддръжка на допълнена реалност са налични в момента за новия смартфон.

Екранът с диагонал 6,4 инча поддържа резолюция QuadHD, а процесорната платформа е Qualcomm Snapdragon 652, допълнена с 4GB оперативна памет и 64GB постоянна памет.

Основната камера има резолюция 16 мегапиксела, а предната е от клас 8MP. Lenovo Phab2 Pro работи под управление на Android 6.0 Marshmallow, оборудван е с батерия 4050 мАч и се предлага в САЩ на цена от 499 долара.

Коментар