Анализатори: Спадът при iPhone ще продължи

Тенденцията на спад в продажбите на iPhone ще продължи и през първото тримесечие на следващата година, очакват анализатори

Тенденцията на спад в продажбите на iPhone ще продължи и през първото тримесечие на следващата година, очакват анализатори

Продажбите на iPhone ще продължават да намаляват и през първото тримесечие на 2017 г., прогнозира анализаторската компания KGI.

Apple не планира да обновява модела iPhone SE, обявен през март тази година. Според анализаторите, това ще обуслови по-нататъшния спад в продажбите на смартфона през първото полугодие на 2017 г.

Прогнозата сочи продажби на iPhone в диапазона 40-50 млн. броя в периода януари-март 2017 г., в сравнение с 51,2 млн. за първото тримесечие на настоящата година.

Нещо повече, докато през второто тримесечие на 2016 г. Apple продаде 40,4 млн. смартфона, то догодина по същото време продажбите ще намалеят до под 40 млн. броя, смята KGI.

Apple вече оказва натиск върху доставчиците на компоненти да намалят цените. Някои са готови да го направят, но други – като Samsung – може дори да повишат цените на модулите памет, поради засиленото търсене, което ще продължи и през първото тримесечие на 2017 г.

Коментари по темата: „Анализатори: Спадът при iPhone ще продължи”

добавете коментар...

  1. :о)

    по принцип има и едно друго нещо
    няма безкраен растеж…като си постигнал огромен резултат и си минал пика
    пътя е само надолу…така че ако сравняваме само с ПРЕДНИЯ резултат има спад…
    ама ти ми дай да продавам аз 40-50 милиона устройства на тия цени па нека имам спад 🙂

  2. Anonymous

    Явно анализаторите и журналистите не знаят как се водят преговори.

    Натискаш за по-ниски цени, когато искаш да купиш по-големи количества.

    По принцип компаниите доставчици на компоненти за устройствата на Apple все мрънкат, че работели с много малки печалби, но някак бизнесът им върви по-добре от на конкурентите им.

Коментар