Виваком стартира техническа академия с ТУ София

Техническата академия на Виваком дава шанс на студентите от ТУ София да се учат от професионалистите в телеком бранша

Техническата академия на Виваком дава шанс на студентите от ТУ София да се учат от професионалистите в телеком бранша

Виваком стартира седмата си поредна техническа академия в рамките на съвместен проект с Факултета по телекомуникации на ТУ София, съобщиха днес от телекома.

Специалисти от компанията ще преподават практически ориентирани курсове на студентите в Техническия университет. Проектът е насочен към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации”, „Компютърни системи и технологии” и „Електроника”.

Обучението дава възможност на младежите да придобият допълнителни знания в тясно специализирана област и да получат кариерно развитие в един от най-големите телекоми в България, посочиха от Виваком.

За първи път проектът стартира през 2010 година с 20 участника. От 2014 г. броят на студентите – участници в Техническа академия е 30. Първоначалният подбор е на база документи, след което кандидатите преминават през тестове и интервюта, за да се изберат най-добрите и мотивираните от тях.

Преподаватели на университета и служители от Виваком, професионалисти в различни области, провеждат допълнителни, практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. Темите на курсовете са както тясно специализирани и технологични, така и свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации.

Завършилите академията имат предимство при кандидатстване за лятната стажантска програма на Виваком. Освен това те получават допълнителни точки за формиране на състезателния бал за магистратура във факултета по Телекомуникации.

Коментар