SQL Master Academy обучи над 1200 експерти

Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL

Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL

SQL Master Academy се утвърждава като най-успешния обучителен център за SQL Server и BI експерти в България. Над 200 специалисти от страната и чужбина преминаха успешно обученията в Академията през 2016 г.

Общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200. Учебната програма на SQL Master Academy е разработена от Маргарита Наумова, която е сред най-авторитетните SQL Server експерти в света.

Академията провежда 24 различни курса, повечето от които са фокусирани върху SQL Server, а други са насочени към облачните технологии, BI и ITIL. Всеки курс е с впечатляваща колекция от практически примери, задълбочени лабораторни упражнения, както и богат набор от демонстрации. Отскоро Академията има и нова зала за обучения със съвременно оборудване.

„Само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаване на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят. Приятно е, когато чуеш от колеги, които са преминали обучение в Академията, че наученото в курсовете им е помогнало в разрешаването на заплетен казус или спешен проблем, а такава обратна връзка получавам много често”, коментира Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy.

Маргарита притежава квалификационна степен SQL Server Microsoft Certified Master, с която софтуерният гигант е удостоил едва няколко десетки експерти в света. Тя има 15 години опит с SQL Server, вкл. дизайн и имплементация на решения в България, Великобритания, Финландия, Германия, Швеция, Норвегия, Дания и др.

Освен това Маргарита е основател на българската група на потребителите на SQL Server и е редовен лектор на конференции в Европа. Нейните зали на събития, като Indeed We Can, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, са винаги пълни.

„Само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаване на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят", заяви Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy

„Само за 6 години успяхме да дадем тласък в кариерата на 1200 души и да допринесем за повишаване на продуктивността и ефективността в компаниите, където работят”, заяви Маргарита Наумова, създател и основен лектор в SQL Master Academy

Академията е част от портфолиото на Инспирит – първата българска компания, чиято експертиза е изцяло насочена към SQL Server. Компанията е създадена също от Маргарита Наумова, с предмет на дейност консултантски услуги и обучения в областта на SQL Server и BI. Екипът й се увеличи три пъти тази година и вече е реализирал над 50 проекта за клиенти в Норвегия, Дания, Великобритания, Швеция, Германия и България.

Най-новите попълнения в Инспирит са Розалина Захариева, старши консултант „Бази данни”, и Ива Велкова, младши консултант „Бази данни” и инструктор в SQL Master Academy.

Розалина натрупва своите задълбочени познания в сферата на SQL Server вследствие на 10-годишния си опит в ИТ в банковия сектор. Между 2006 и 2008 г. е работила в SG Експресбанк, а след това е заемала различни позиции в Райфайзенбанк преди да се присъедини към Инспирит. Именно компаниите от финансовия сектор са сред най-големите потребители на SQL Server в България.

Ива има 4 години опит с SQL Server. Включва се към инструкторския екип на Инспирит и създава заедно с Маргарита Наумова най-новия курс на Академията – SQL Server Cloud Based Solutions.

„Разширяването на екипа и откриването на новата учебна зала отразява намерението ни да подпомагаме развитието на експертизата на все повече SQL и BI експерти през 2017 г. SQL Master Academy е създадена от топ експерт за подготовка на топ експерти. Стремежът ни е Академията да се асоциира с място, където всеки  – от начинаещия до експерта – ще получи най-доброто SQL и BI обучение, което да му влезе в работа още на следващия ден”, каза Красимир Дончев, управляващ партньор в Инспирит и Академията.

Коментар