Студенти от ТУ-София ще учат в модерна лаборатория

Френският посланик Ерик Льобедел и директорът на Proxiad България Александър Йовчев откриха модерното съоръжение

Френският посланик Ерик Льобедел и директорът на Proxiad България Александър Йовчев откриха модерното съоръжение

Нова технологична лаборатория ще ползват студентите от Факултета по френско обучение по електроинженерство на Техническия университет в София.

Модерното съоръжение е дарение от софтуерната компания Proxiad България, благодарение на която бъдещите висшисти ще могат да ползват последно поколение техника в обучението си.

„Студентите ще имат възможност практически да упражняват научените знания и да развиват нови умения в съзвучие с изискванията на високотехнологичния бизнес”, посочи деканът на Френския факултет проф. Кирил Ангелов.

За Proxiad България инвестицията в младите хора винаги е била от основно значение, заяви от своя страна изпълнителният директор на компанията Александър Йовчев.

„Радваме се на изключително добро партньорство с Техническия университет и занапред ще продължим усилията си за още по-устойчиво сътрудничество между бизнеса и образованието”, допълни той.

Междувременно, Proxiad обяви първия си стипендиант – второкурсничката Мариола Гайдова, която освен финансова подкрепа, ще получи и възможността за стаж във френската компания.

Коментар