Смартфонът става ключ за новата Е-класа на Мерцедес

Собствениците на новата Е-класа ще могат да се насладят на пълна интеграция на мобилните им устройства с автомобила

Собствениците на новата Е-класа ще могат да се насладят на пълна интеграция на мобилните им устройства с автомобила

Феновете на новата Е-класа на Mercedes-Benz може да забравят за батерии, зарядни устройства и всякакви други кабели. Производителят на гуми Continental въвежда за първи път в Е-класа мултифункционален терминал, чрез който водачите ще могат да зареждат и управляват безжично своите устройства и функции на автомобила.

Новата система на Continental, наречена Multifunctional Smart Device Terminal, позволява интеграция на почти всички видове смартфони с автомобила и неговите системи. Очаква се тя допринесе значително за по-безопасното и удобно управление на вече множеството функционалности в модерния автомобил.

За да свърже безжично телефона си към Mercedes-Benz Е-класа, водачът просто трябва да постави устройството на мястото му в централната конзола и да активира NFC функцията на своя смартфон. NFC технологията, която Continental използва, превръща телефона в дигитален ключ за автомобила с по-сигурна идентификация. За да стартира двигателя, водачът трябва единствено да постави смартфона си на терминала и да натисне старт-стоп бутона.

„Това е първо по рода си устройство и водачите ще могат да се насладят на пълна интеграция на мобилните им устройства с автомобила при най-високи бизнес стандарти на услугите”, заяви Андреас Волф, ръководител на подразделението за шасита и сигурност в Continental.

Терминалът поддържа и безжично свързване с външната антенна мрежа на автомобила, така че водачът да може да приема сигнал с многократно по-добро качество при трансфер на данни и разговор по телефона.

Всяко мобилно устройство може да бъде дистанционно зареждано в Е-класа, ако работи според Qi стандарта. Безжичното зареждане осигурява същото напрежение както през USB и изисква почти същото време за зареждане.

Коментар