Виртуална фея стопля сърцата на самотните мъже

Виртуалната фея Gatebox съвместява функции на помощник у дома и мил събеседник

Виртуалната фея Gatebox съвместява функции на помощник у дома и мил събеседник

Японски инженери създадоха уникално устройство за виртуална реалност, което може да направи по-поносим живота на самотните мъже.

Високотехнологичната джаджа Gatebox представлява напълно автономен, виртуален домашен робот от нежния пол, който имитира пълноценно добрата фея, или идеалната жена за всеки разочарован и изоставен мъж.

В съвременната култура на Япония образът на идеалната жена е силно застъпен, което е предпоставка за успеха на технологични иновации от рода на Gatebox. Още повече, че качествата на виртуалния робот могат да се настройват според предпочитанията на потребителя.

Виртуалната фея съвместява функции на помощник у дома и мил събеседник. Тя може, например, да се свърже през интернет с електронното устройство на своя стопанин, докато той е на работа или пътува към дома, за да си поговорят сякаш са влюбени.

Gatebox вероятно ще изпълни своята социална функция да стопли сърцата на самотните мъже, но от друга страна, виртуалната „половинка” може да задълбочи тенденцията на отчуждаване на хората.

Коментари по темата: „Виртуална фея стопля сърцата на самотните мъже”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Има я. Като за теб – надуваема.

  2. Anonymous

    Памела андерсън има ли ?

Коментар