Устройство проверява зрението чрез смартфон

Проектът EyeQue обещава да даде на хората достъпен инструмент за проверка на зрението

Проектът EyeQue обещава да даде на хората достъпен инструмент за проверка на зрението

Иновативно устройство позволява на всеки лесно да провери зрението си с помощта на смартфон, в домашни условия. Проектът EyeQue набира средства в платформата за споделено финансиране KickStarter.

EyeQue работи в тандем със смартфон и мобилно приложение myEyeQue, достъпно безплатно за устройства под iOS и Android. Първите инвеститори в проекта ще получат готовия продукт само за 25 долара.

EyeQue представлява сложно оптично устройство, наречено минископ, което се поставя върху сензорния панел на смартфона и извършва измерванията с помощта на мобилното приложение, докато потребителят гледа в устройството.

Резултатите от измерването с EyeQue се обработват от облачна услуга, след което потребителят ги получава във формата, използван от лекарите при диагностика и изписване на рецепти. С тези данни човек може да си поръча направата на очила.

Освен това, натрупвайки резултати от изследванията, потребителят може да следи промените в зрението си и при необходимост да се консултира с очен лекар.

Създателите на EyeQue вече са събрали многократно повече средства от поставените като цел 25 хиляди долара. Остава да изпълнят обещанието си и да дадат на хората един достъпен инструмент за лесна проверка на зрението в домашни условия.

Коментар