Зукърбърг: В повратна точка на историята сме

„Трябва да намерим начин да променим играта, така че тя да работи за всички", заяви Марк Зукърбърг

„Трябва да намерим начин да променим играта, така че тя да работи за всички”, заяви Марк Зукърбърг (снимка: Mark Zuckerbеrg / Facebook)

Изглежда, че се намираме в повратна точка на историята. В продължение на десетилетия технологиите и глобализацията ни направиха по-продуктивни и свързани. Това създаде много предимства, но за част от хората животът стана по-голямо предизвикателство, казва Марк Зукърбърг, основател на Facebook.

По неговите думи, е нараснало усещането за разделение между хората. „Трябва да намерим начин да променим играта, така че тя да работи за всички”, заяви младият интернет предприемач в профила си във Facebook.

„Моята работа е да свързвам света и да давам трибуна на всеки един глас. Искам лично да чуя повече от тези гласове през настоящата година. Това ще ми помогне да доведа работата на Facebook и Chan Zuckerberg Initiative до най-положително въздействие, тъй като светът навлиза във важен нов период”, казва Марк Зукърбърг.

Всяка година той поема лично предизвикателство да научи нови неща и да израства извън своята работа. През последната година Зукърбърг е пробягал 365 мили, вградил е прост изкуствен интелект в дома си, прочел е 25 книги и е научил езика Мандарин.

Личното предизвикателство на Зукърбърг за 2017 г. е да посети и да се срещна с хората във всеки щат на САЩ. След бурната минала година, сега Марк иска да говори с повече хора за това как те живеят и работят, какво мислят за бъдещето.

Пътуванията на Зукърбърг ще преминат в различни форми. Той и съпругата му Присила ще се спрат в малките градове и университети, ще посещават офиси в цялата страна, ще се срещат с преподаватели и учени, планират също екскурзии до забавни места по пътя.

Очаква се Зукърбърг да публикува подробности за графика си, така че всеки да може да се включи в срещите. „Гледам напред към това предизвикателство и се надявам да се видим там!”, завършва той.

Коментари по темата: „Зукърбърг: В повратна точка на историята сме”

добавете коментар...

  1. :о)

    Похвално е че поставя нови предизвикателства пред себе си като човек.
    Вместо да тъне в разкош и да се разплуе като повечето богати боклуци.

    Ако наистина осъществи тези визити в 50 щата, това ще е уникално, бас държа че няма Американски политик в историята, който да го е правил без да е бил кандидат за президент примерно.

  2. НикБ

    Към “Само да вметна”: а страхливите простаци на времето са чупели машините, защото са се страхували, че ще изместят хората и/или ще им намалят заплатите и стандарта на живот.
    Явно, страхливи простаци ще има винаги.

  3. Димитър Иванов

    До “Само да те светна” – дали е Фейсбук или някаква друга платформа няма значение. Дали е Фейсбук AI или Гугъл или IBM AI също не е толкова важно. В свят на конкуренция и отворени пазари нисшите се запълват.

    Мен лично за сега също не е улеснил, но да се отрича е абсурдно – твърде много хора ползват платформите, зад които стои този човек и всички те го правят по собствено желание, защото им харесва и ги улеснява. Това е безспорен факт!

    Да има интересна гледна точка свързана със зомбирането, липсата на нормана комуникативност на част от тези хора, за риска от изкуствен интелект и други теми. Но не може за само един малък % от хората, и само отрицателните неща да се гледат! Това прави твърде некоректно мнението ти.

  4. Само да те светна

    Вземи прочети малко стига си се излагал с тия “псевдо лагерчета”. Виж ако говорим за Гулага е друго нещо. Що се отнася до Зукербергчо,никакъв глас не дава на никой,точно обратното! Непрекъснато във “Фацебука” се забранява какво ли не.

  5. П

    За всички, които се страхуват от ФБ и AI:
    “https://www.youtube.com/watch?v=XNIHBEBsoKg”

    Технологиите се развиват, и това няма да спре. Вие си изтрийте фейсбука, изхвърлете си компютъра на боклука и продължете да тънете в страх и глупост.

  6. Христо Сойчков

    Много пъти съм си задавал въпроса със какво Фейсбук ми подобри живота и не мога да се сетя и една причина.

    За мен Зукърбърг е поредният бидон.

    Илон Мъск е друга история

  7. само да вметна

    Дали е неуместен, или някой не разбира цинизма на това, идеологът на разделението между хората да прави обиколки между тях, в които да гледа какво ги разделя?
    Фейсбук заличава нормалното общуване между хората. Изкуственият интелект пък ще направи хората излишни като цяло. Който не разбира това, нека му се радва на “младия интернет предприемач”.

  8. Само да добавя

    “Само да вметна” – Коментарът ти е напълно неуместен

  9. само да вметна

    Те и нацистките лидери са обикаляли концлагерите, за да видят как “живеят” хората там.

Коментар