Бизнесът набира кадри за „Тракия икономическа зона“

Над 5000 работници ще са необходими на предприятията в зона „Тракия“ през 2017 г.

Над 5000 работници ще са необходими на предприятията в зона „Тракия“ през 2017 г.

Започват срещите на работодатели от „Тракия икономическа зона“ с кандидати от регионите с висока безработица, съобщиха от кариерния сайт Job Tiger.

В края на миналата година стартира стратегическа инициатива за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона (ТИЗ) в района на Пловдив, организирана от JobTiger.

Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, Биомашиностроене и Галакси Инвестмънт Груп ще се срещнат с потенциални кандидати от общини с висока безработица в периода от 24 януари до 11 февруари.

На срещите бизнесът ще презентира свободните позиции и изискванията към тях. При готовност от страна на кандидатите могат да се проведат и интервюта на място. Ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив.

Община Пловдив подкрепя проекта и има готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. Ключово е изграждането на жилища за индустриални работници, което предстои по проект на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Индустриалните предприятия в ТИЗ доведоха до икономически бум в Пловдив и региона в последните години. Зоната продължава да расте и да разкрива нови работни места.

Над 5000 работници са необходими на предприятията в зона „Тракия“ през 2017 г., като това включва както над 3000 нискоквалифицирани работници, така и специалисти със средно специално или висше образование.

Коментари по темата: „Бизнесът набира кадри за „Тракия икономическа зона“”

добавете коментар...

  1. Георги

    Евала. И малка част от това да е действителност пак е голяма работа.
    Дано скоро и други райони в БГ да помислят малко за бъдещето си.

Коментар