Oracle засилва подкрепата за облачни стартъпи

Oracle подкрепя все по-силно облачните стартъпи, водейки се от разбирането, че те са в основата на иновациите

Oracle подкрепя все по-силно облачните стартъпи, водейки се от разбирането, че те са в основата на иновациите

Софтуерната корпорация Oracle отвори още един екселератор за подпомагане на облачни стартъпи. Новата инициатива на американския ИТ гигант стартира в Израел, съобщи Ройтерс.

На всеки шест месеца акселераторът ще избира пет облачни стартъпа, на които ще предоставя възможност за безплатно използване на софтуер и облачни услуги, работно пространство и достъп до клиенти, партньори и инвеститори.

Проектът се ръководи от екип изследователи и разработчици на Oracle и е рамките на R&D център, построен през 2003 г. съвместно с израелските власти. Кандидатите трябва да имат определени пазарни цели, планове за разработка на продукти и екип, работещ в компанията най-малко половин година.

Първият акселератор за облачни услуги на Oracle стартира в Индия през април 2016 г. Компанията планира да отвори още няколко центъра в други страни, като вложи във всеки от тях по няколко милиона долара.

В момента Oracle има осем центъра за разработка в Израел. Два от тях са създадени на базата на придобитите през 2016 г. облачни компании Ravello Systems и Crosswise.

Освен това през миналата година Oracle придоби доставчика на облачни финансови услуги NetSuite за сумата от 9,3 млрд. долара, с което стана по-конкурентна на доставчици като Amazon, Microsoft и Google, отбелязва Блумбърг.

Коментар