PlayStation VR идва у нас на цена от 799 лв.

PS VR е устройство за виртуална реалност, което издига гейминга на ново ниво

PS VR е устройство за виртуална реалност, което издига гейминга на ново ниво

Започнаха продажбите на развлекателната система PlayStation VR (PS VR) в редица държави, вкл. България, съобщиха от Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE).

PS VR е устройство за виртуална реалност, захранвано от конзолата PlayStation 4 (PS4), което издига гейминга на ново ниво, пренасяйки потребителя във виртуална вселена. То дава чувство за „присъствие“. Играещият има усещането, че се намира в самата игра, поясниха от Sony.

Новата развлекателна система вече е достъпна в България на препоръчителна цена от 799 лв. PS VR е съвместима с всички конзоли от семейството на PS4 и се предлага с широк набор от игри, вкл. Rez Infinite, Batman: Arkham VR, Thumper, Job Simulator, Superhypercube, Battlezone и др.

Високотехнологичната PS VR включва 360-градусово следене на движенията в реално време, широк визуален обхват, висока скорост на опресняване и SIE технология за 3D аудио, която прави изживяването по-наситено и автентично.

Играещият с PS VR има усещането, че се намира в самата игра

Играещият с PS VR има усещането, че се намира в самата игра

Сред поддържаните периферни устройства са PlayStation Move контролер, безжичен контролер Dualshock 4 и очакваният PS VR Aim контролер. Геймърите попадат във виртуални светове, в които по интуитивен начин общуват и взаимодействат с героите от играта.

PS VR разполага с режим Social Screen, който позволява на потребителите (около играещия с VR системата) да виждат какво се случва в играта, предавана на TV екран, и по желание да се включат в геймплея.

Playroom VR е едно от заглавията, достъпни за сваляне безплатно от всички потребители на PS VR. Това е мултиплеър изживяване, което може да бъде споделено със семейство и приятели.

Списъкът от игри за PS VR ще продължи да нараства. Някои от най-очакваните заглавия са Resident Evil 7 biohazard, Star Trek: Bridge Crew, Farpoint и др. В допълнение към тях се очакват разнообразни VR изживявания и медиийни приложения.

Коментар