Иновативен уред помага на лекари и сърдечно-болни

Check Point Cardio предлага иновативното решение в партньорство с Виваком

Check Point Cardio предлага иновативното решение в партньорство с Виваком

Общопрактикуващите лекари в България вече имат достъп до технология за дистанционно наблюдение в реално време на пациенти със сърдечносъдови заболявания.

24-часовият мониторинг на хората с увеличен риск от сърдечни проблеми е възможен благодарение на иновативен уред, разработен от компанията Check Point Cardio, която го предлага в партньорство с Виваком. Решението поддържа надеждна онлайн връзка със специализиран кардио център.

Системата за онлайн наблюдение на сърцето осигурява ранна диагностика и адекватна превенция в национален мащаб. Използвайки иновативната услуга Check Point Cardio, пациентите и лекуващите ги лекари могат да разчитат на навременни и прецизни данни, които да предотвратят възникването на спешни ситуации и последващи усложнения.

Апаратът дава информация на лекаря за ЕКГ, пулс, дишане, кръвно налягане и местоположение на пациентите, като в същото време е лесен за употреба, компактен и не нарушава нормалното ежедневие.

Данните се предават през GSM мрежата на Виваком към специализиран телемедицински център, където професионалисти-кардиолози следят състоянието на пациента в реално време. Въз основа на мониторинга се изготвя електронно досие с медицински данни, което се изпраща до общопрактикуващия лекар.

Мобилния сензор наблюдава в реално време сърдечната дейност на пациенти в риск

Мобилния сензор наблюдава в реално време сърдечната дейност на пациенти в риск

За хронично-болните пациенти и тези в риск наблюдението може да се извършва постоянно. Данните от него могат да послужат както за профилактика на кризисни ситуации, така и за прецизна и задълбочена диагностика и провеждането на съответното лечение.

„Мисията ни е медицината да следва пациента, а не пациентът да следва болничното заведение“, обясни Ивайло Дачов, управляващ партньор в Check Point Cardio.

Навлизането на иновациите в съвременното здравеопазване и нашето ежедневие е част от естественото развитие на т.н. „интернет на нещата“, коментира Христина Трифонова, регионален мениджър „Бизнес продажби“ във Виваком.

„Стартирайки този проект с Check Point Cardio, допринасяме реално за навременната диагностика и лечение на едно от най-разпространените и застрашаващи живота състояния”, допълни тя.

Пакетните услуги на Виваком, с които се предлага апаратът, са четири. Стартовият пакет включва 5 дистанционни прегледа в рамките на един месец за цена от 65 лв., а оптималният обхваща 10 прегледа за 120 лв. При неограничения пакет пациентите могат да разчитат на прегледи всеки ден от месеца, а цената на един преглед струва 10 лева.

При интерес към услугата, препоръката на Check Point Cardio е клиентите да се обърнат със запитване към семейния лекар. Системата разполага с един основен и три поддържащи медицински центъра. 15 лекари и 40 медицински сестри работят с над 35 500 пациентски файлове. Анализът на данни се извършва автоматично, при капацитет за едновременно наблюдение до 3 000 пациенти.

Коментар