С малък екип, Мнемоника прави изключителен бизнес

„Успехът не означава Аз, а Ние“, заяви изпълнителният директор на Мнемоника - Вихрен Славчев, за да подчертае категорично ролята на екипа за израстването на компанията

„Успехът не означава Аз, а Ние“, заяви изпълнителният директор на Мнемоника – Вихрен Славчев, за да подчертае категорично ролята на екипа за израстването на компанията

Българска ИТ компания работи на пазара с ефективност, за която водещи световни корпорации могат само да мечтаят. През миналата година Мнемоника е направила бизнес за 7 млн. лева с екип от 15 специалисти.

Постоянно развитие и растеж е това, което отличава компанията в нейната вече 8-годишна история. „Успехът не означава Аз, а Ние“, заяви изпълнителният директор на Мнемоника – Вихрен Славчев, за да подчертае категорично ролята на екипа за израстването на компанията.

Мнемоника стартира дейността си с екип от двама души и още през първата година постига приходи от 1 млн. лв. С всяка следваща година бизнесът се разраства с бързи темпове, постепенно се увеличава и екипът, като ефективността се поддържа на същото високо ниво.

mnemonika_all

Сплотеният екип на Мнемоника чества 8-годишнината на компанията

Компанията развива дейност в няколко високотехнологични направления – информационна сигурност и регулаторна съвместимост, съхранение и обработка на данни, облачни технологии и виртуализация, управлявани услуги и ИТ аутсорсинг.

Над 600 проекта е реализира Мнемоника от създаването си досега в индустрии като финанси и застраховане, услуги и енергетика, телекомуникации и академични институции. Приходите на компанията за 8-те години откакто е на пазара възлизат на 30 милиона лева.

Напълно закономерно Мнемоника попада в класацията на 50-те най-бързо растящи технологични компании в Централна и Източна Европа – Deloitte Technology Fast 50 CEE 2014. Нейните проекти са оказали положително въздействие върху работата на повече от 100 хиляди служители в различни организации.

Коментар