Fujitsu и SUSE улесняват прехода към облака

Ново допълнение в интегрираните системи Fujitsu Primeflex дава на корпоративните клиенти основа за техните бъдещи инвестиции в облачен компютинг, базиран на отворен код.

Primeflex for OpenStack е първият продукт, създаден в рамките на стратегическото партньорство на Fujitsu и SUSE в областта на облачните изчисления, обявено през ноември миналата година. Съвместното решение ще позволи на компаниите по-бързо да разширят своите инфраструктури към облака, съобщиха от Fujitsu EMEA.

Системата Primeflex се състои от високопроизводителен хардуерен стек, базиран на Primergy сървъри, и сторидж система Eternus. В допълнение, клиентите на системата получават достъп до професионални услуги и разширения с добавена стойност.

OpenStack, от друга страна, е една от най-бързо развиващите се облачни платформи за управление, базирани на отворен код. Тя е специално проектирана за следващо поколение облачни приложения, което я прави предпочитан избор от компаниите като фундамент за бъдещи инвестиции в облака.

Fujitsu и SUSE са комбинирали най-доброто от двата свята, за да създадат предварително конфигурирана и тествана интегрирана система за частни OpenStack клауд инфраструктури, заявиха от регионалния офис на японската компания. Съвместното решение гарантира на клиентите, че ще могат да разширят техните ИТ среди към облака чрез гъвкави и сигурни клауд технологии.

OpenStack се явява де факто стандарт за облачна инфраструктура, независимо от вида на натоварването, като носи значителни ценови предимства, в сравнение със затворените системи, посочи Йорг Хартман, вицепрезидент на Fujitsu EMEIA. Досега обаче внедряването на OpenStack среди изискваше значителна експертиза и подход „направи си сам“, който отнема време и е скъп.

Валидираната референтна архитектура на Primeflex for OpenStack гарантира на корпоративните клиенти съвместимост и им позволява да изграждат и развиват своите системи според нуждите, като се възползват от предимствата на частните и публични клауд услуги. Те могат да изберат предварително тествани системни конфигурации Primeflex for OpenStack за частна клауд инфраструктура, които отговарят най-точно на нуждите им, с гарантиран и доказан път за разширение.

Новото решение Primeflex for OpenStack вече е достъпно на пазара. Цените варират, в зависимост от конфигурацията, географския регион и опциите за поддръжка, уточниха от Fujitsu EMEA.

Коментар