Компаниите с жени в борда печелели повече

Когато в ръководството на компаниите има и жени, те са по-печеливши, твърдят от глобалната организация Girls in Tech

Жените имат изключителни възможности за многозадачна работа, те решават проблеми и се явяват изкусни събеседници и слушатели, според глобално проучване на организацията Girls in Tech.

Ако в ръководството на един стартъп има жена, такава компания ще има по-високи доходи, отколкото фирмите, в които всички мениджъри са мъже. В случай, че бордът на директорите е разнороден, компанията ще бъде по-печеливша, твърди Адриана Гаскойн, CEO на Girls in Tech (GIT), в интервю за Technewsworld.com.

Кариерният път на жените може да тръгне по много различни пътища. Организации като GIT предлагат ресурси, образователни платформи и мрежи за поддържане на жените на различни етапи от кариерата им.

Но как да бъдат насърчени момичетата да се заемат с технологиите и точните науки? Важно е да има образци за подражание в тези области – историите на успеха на жените специалисти влияят на момичетата.

GIT има жени за подражание, които подготвят момичетата за реализация в технологичната сфера чрез семинари, хакатони и други инициативи. На ранен етап, разбира се, диригентската роля могат да поемат учителите и родителите.

Освен това самите училища следва да приемат нови учебни планове и програми, които дават възможност на момичетата да изпитат истински своите способности.

Коментари по темата: „Компаниите с жени в борда печелели повече”

добавете коментар...

  1. Ghghgh

    Моля без повече феминистни статии.

  2. Anonymous

    Yahoo – marissa
    HP – meg
    IBM – ginni

Коментар