Ocе Colorado 1640 – първи ролков принтер с Canon UVgel

Ocе Colorado 1640 предефинира границите на ролковото принтиране, заявиха от Canon

Canon Европа обяви първия в света 64-инчов широкоформатен принтер, създаден на основа на революционната, по думите на компанията, технология за печат Canon UVgel. Моделът Ocе Colorado 1640 е проектиран да посрещне нуждите от пиково производство с висок обем широкоформатни графики.

UVgel технологията бе създадена от Canon, за да обезпечи безпрецедентна продуктивност при високо качество на печат върху много широк кръг от медии и за множество различни приложения. Ocе Colorado 1640 предефинира границите на ролковото принтиране, заявиха от компанията.

Принтерът постига максимална скорост от 159 кв.м./ч за приложения като билборд или външни банери. Дори при най-високо ниво на качество, машината достига 40 кв.м./ч.

Мастилото Canon UVgel е моментално „закачено“ при контакт със субстрата, като дава високо контролирана и прецизно позиционирана точка с минимално разсейване. Чрез минимизиране на разливането на мастилото върху носителя и използване на точно необходимият обем мастило при всяко преминаване, Oce Colorado 1640 създава наситени изображения при много високи скорости.

Нискотемпературната LED-UV система за втвърдяване се движи независимо от системата за принтиране, като позволява равномерно, UV втвърдяване, което допълнително допринася за скоростта и качеството на принтиране. Финалният UVgel печат е сух и готов за финална обработка или ламиниране.

Производителността при Ocе Colorado 1640 е допълнително увеличена чрез възможност за конфигуриране на двойни ролки, което позволява производителя лесно да преминава между два вида и размери медии за по-бързо производство при различни приложения.

Ocе Colorado 1640 постига максимална скорост от 159 кв.м./ч за приложения като билборд или външни банери

Canon UVgel главите използват патентована система за непрекъснато акустично наблюдение на процеса и коригиране при нужда на работата на всяка дюза, на практика елиминирайки белите линии. Това позволява високо автоматизиран печат и нисък брак при производство.

Както при всички ролкови принтери, важен фактор за качеството на печат и мащаба на приложение, е точността, с която машината придвижва използваната медия. Системата използва оптична система, която непрекъснато наблюдава движението на медията, за да коригира автоматично всяка следваща стъпка, ако е необходимо.

Ocе Colorado 1640 е подходящ за организации, които произвеждат материали както за вътрешни, така и за външни приложения, включително постери, банери, табели, POS, билборд и покритие за стъкло и стени. Освен че UVgel е ниско топлинен процес, който използва LED втвърдяване, UVgel мастилото не съдържа вода, което значително намалява подуването на медията, като така подобрява последователността на пропорциите.

UVgel мастилото пресъздава голям набор от цветове в сравнение с еко разтворимите мастила, но с екологичните характеристики на латекса и UV мастилата. UVgel печатът е издръжлив, неизбледняващ и високо устойчив на условията, срещани при външни приложения, а безароматните и несъдържащи VCL печатни материали отговарят на най-високите изисквания за вътрешна употреба.

Коментар