Amazon Alexa навлиза в света на iOS

Потребителите на iPhone и iPad вече могат да се възползват от изкуствения интелект на Amazon Alexa

Amazon развива успешно своя гласов помощник Alexa и разширява пазарните му позиции. Иновативният софтуер вече е достъпен и за потребителите на iPhone/iPad.

Платформата iOS е поредното завоевание на Alexa. Но тъй като няма възможност гласовият асистент да бъде интегриран в епълската операционна система, Amazon намери друго решение – интегрира Alexa във фирменото приложение за iOS.

Потребителите на iPhone/iPad, които искат да ползват услугите на интелигентния гласов помощник Alexa, могат да си свалят приложението Amazon за iOS. Изкуственият интелект не само помага при покупката на един или друг продукт, но предлага и редица други полезни функции, като почти всички от тях вече са на разположение и за потребителите на Apple.

Единствено функцията на Alexa за отваряне и затваряне на електронни брави посредством гласови команди е недостъпна за притежателите на устройства с iOS. Очаква се новото приложение да пожъне успех в света на iOS, като се има предвид огромната аудитория на онлайн магазина Amazon.

Коментар