Предават данни по Ethernet със скорост 400Gbps

Оборудването на Ixia поддържа Ethernet скорости до 400 Gbps

Скоростта на предаване на данни по Ethernet мрежа достигна 400 гигабита в секунда в демонстрация на компанията Ixia по време на конференцията OFC 2017 в Лос Анджелис.

400 GbE скоростта съответства на спецификация IEEE802.3bs и бе постигната по линии PAM4 (импулсна амплитудна модулация на четири нива) с пропускателна способност 50Gbps на база пасивни медни кабели, обединени в модул QSFP-DD.

Ixia участва в две работни групи, които се занимават с разработка на решения за 400 GbE във вид на стандартни оптични модули. Единият интерфейс е във форм фактор QSFP-DD (Double-Density Quad Small-Form-Factor Pluggable), а другият – в OSFP (Octal Small Form Factor Pluggable).

В края на миналата година Ixia започна доставки на тестово оборудване за 400 GbE. Очаква се компанията да пусне скоро на пазара напълно готовите 400 GbE продукти.

Коментари по темата: „Предават данни по Ethernet със скорост 400Gbps”

добавете коментар...

  1. mssucks

    До Той, а кога ще си купите хардуеар който да може да получава 400Gb/s? Какъв компютър имате…с два PCI express x16 на SSD NvME? Смешно е да искаш в къщи 400 гигабита те не са ти нужни а и поне 90% от сърварите по света които някога Вие ще ползвате или отваряте сайтове дори не са с гигабитова пропускателна способност!

  2. Saevar

    ъъъ нали трябва инфраструктура за тва, доставчиците трябва да поставят нови кабели които да могат да носят тея 400Gbps, при нас в Скандинавия домашните нет връзки са с 1Gbps иначе кабелите могат да носят 10Gbps и са сравнително нови кабели преди около 2 години ги сложиха….

  3. Пешо

    Той, абе пич, ти добре ли си? Кви доставчици, кви пет лв?

  4. Той

    Кога българските интернет-доставчици ще пуснат такава скорост на достъпна цена? Иначе новината е впечатляваща.

Коментар