Австрийски телеком пуска часовниците MyKi

MyKi Watch е смарт часовник със сим карта, предназначен за деца на възраст от 4 до 10 години

Австрийският мобилен оператор А1 ще разпространява в цялата си мрежа детския GPS/GSM часовник на Алтерко Роботикс – българска IoT компания, доставчик на различни персонални устройства за дигиталното ежедневие.

Срещу 9,90 евро на месец абонатите на А1 ще могат да се сдобият с часовника, SIM карта и подходящ тарифен план, съобщиха от Aлтерко след подписване на споразумението с австрийския телеком.

„А1 е най-големият мобилен оператор в Австрия и първият телеком в Западна Европа, който пуска часовника ни в продажба. Междувременно, интересът към MyKi от страна на операторите в Англия, Франция и Германия е също много голям и текат тестове. Надяваме се скоро да можем да се похвалим с добри новини и от тези страни”, заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

MyKi Watch е смарт часовник, предназначен за деца от 4 до 10 години. Устройството работи със SIM карта, като дава възможност на родителите да следят локацията на детето си и да комуникират с него 24 часа в денонощието.

В момента компанията подготвя нов продукт, който ще бъде от полза за всяко семейство. Очаква се устройството да излезе на пазара през следващия месец, споделиха от Алтерко Роботикс.

Коментар