Телерик Академия започва обучения по UX дизайн

Потребителско изживяване (User Experience – UX) е в основата на успеха на уеб и мобилните приложения

Телерик Академия обяви началото на поредица от открити семинари на тема „UX
дизайн“. Обученията ще стартират през юни като част от инициативата Telerik Academy Plus, съобщиха от образователната институция, чиято мисия е да надгражда традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии.

Семинарите са отворени за външна аудитория и са подходящи за хора с интерес към създаването на ангажиращо потребителско изживяване и без предишен опит в областта. Участието изисква регистрация на сайта на Телерик Академия най-късно един ден преди началото на конкретния семинар или до запълване на 30-те свободни места.

Стартирайки на 1 юни, семинарите ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:00 ч. в учебния център на Телерик Академия в София. Лектори ще бъдат специалисти с международен опит в сферата на потребителското изживяване, които ще споделят фундаментални UX принципи и изпитани практики за създаване на ангажиращ дизайн.

Потребителско изживяване (User Experience – UX) е в основата на успеха на уеб и мобилните приложения. Според проучване на Google за предпочитанията на потребителите на мобилни сайтове, „79% от хората, които не харесат това, което даден сайт им предоставя, ще се върнат в търсачката и ще потърсят друг сайт“. Това обяснява защо специалистите с UX умения вече се превръщат в ключов фактор за компаниите, които поставят клиента в центъра на своите решения.

Коментари по темата: „Телерик Академия започва обучения по UX дизайн”

добавете коментар...

  1. Алекс

    “…Участието изисква регистрация на сайта на Телерик Академия най-късно един ден преди началото на конкретния семинар …” Ей тия ултиматуми, нареждания и крайни условия ме отказаха от цялата идея въобще.

Коментар