Volvo интегрира Android в новите си модели

Нови инфотеймънт системи и решения за дигитална свързаност, базирани на Android, ще предлагат достъп до широка гама от приложения и услуги в колите на Volvo

Производителят на автомобили Volvo Cars обяви партньорство с Google за интеграция на операционната система Android в следващото поколение коли на шведската компания.

Нови инфотеймънт системи и решения за дигитална свързаност, базирани на Android, ще предлагат достъп до широка гама от приложения и услуги в колата. Те ще бъдат интегрирани в новите Volvo модели до две години.

Партньорството между Volvo Cars и Google отразява все по-голямото сближаване между автомобилната и технологичната индустрия. В шведската компания са убедени, че подобни находчиви партньорства са бъдещето на автомобилната индустрия.

„С интеграцията на Android ще усъвършенстваме автомобилите със стотици популярни приложения, но в същото време ще запазим емблематичния интерфейс на Volvo”, заяви Хенри Грийн, директор Проучване и развитие във Volvo Car Group.

Volvo работи съвместно с Google и по друга инициатива за обновяване на настоящите модели чрез добавяне на приложението за намиране на локации Google Local Search. Това ще стане с актуализация на навигационната система Sensus Navigation в настоящите Volvo модели.

Още подробности около проекта ще бъдат оповестени по време на ежегодното технологично изложение на Google на 17 май тази година.

Коментари по темата: „Volvo интегрира Android в новите си модели”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Volvo интегрира ЦРУ в новите си модели.

  2. Anonymous

    Откъде са го намерили това микро таблетче на снимката ?

Коментар