Tesla Model 3 ускорява два пъти по-бавно от Model S

В края на годината Tesla ще пусне новия си електромобил Model 3

Очакваният тази година електромобил Tesla Model 3 ще отстъпва значително по ключови показатели на своя събрат Model S, става ясно от изтекли в интернет информации за възможностите на двата модела.

Започвайки от размерите, Model 3 ще има дължина 4694 мм, в сравнение с 4978 мм за Model S. Освен това новият електромобил на Tesla ще ускорява до 100 км/ч над два пъти по-бавно – за 5,6 сек., спрямо 2,7 сек. при Modes S. Но Tesla планира да пусне в бъдеще и по-бърза модификация на колата.

Капацитетът на батерията на Model 3 ще осигурява пробег от 350 км, докато Model S може да измине до около 530 км с едно зареждане. Разбира се, пробегът зависи силно от начина на шофиране.

Очакваният Tesla Model 3 отстъпва по ключови показатели на Model S (източник: InsideEVs)

Model 3 идва с един единствен 15-инчов дисплей в центъра на таблото, без други прибори за отчитане. Колата ще има багажник с вместимост 400 литра, а нейните собственици няма да се ползват от привилегията за безплатно зареждане на станциите Supercharger, каквато имат притежателите на Model S.

Коментари по темата: „Tesla Model 3 ускорява два пъти по-бавно от Model S”

добавете коментар...

  1. До :о)

    Пишеш по инерция, без да влагаш много мисъл, нали?
    – Да не би недодяланата електрическа технология да е единственото решение на екологичните проблеми?
    – Да не би точно автомобилите да са главния екологичен проблем на планетата?
    – Да не би електрическата технология да не създава собствени екологични проблени, така и до днес неразрешени?
    – Да не би да има готова или изобщо някой да мисли да подготвя електродобивна промишленост, способна по екологичен начин да добие огромната енергия, нужна за електромобилите?
    – Да не би автомобилът да се ползва само за градски цели?
    – Да не би непосилният финансов товар да е без значение за едно средно семейство?
    – Защо драстичното влошаване на качеството на живот, вследствие неудобствата със зареждането, невъзможността за пътуване извън непосредствения радиус около местоживеенето и бездънната дупка в семейния бюджет да се пренебрегва?
    – Защо точно най-скъпата и непрактична алтернатива на бензиновия двигател трябва насилствено да се фаворизира?
    – …
    Заслепен от лъскавата реклама повтаряш като папагал подадените ти от пропагандата на тази псевдоекологична измама кухи мантри, а по-добре би било да използваш мозъка си, за да отсееш зърното от плявата.

  2. :о)

    Голям вой, голямо чудо.
    В последните 20 години излязоха милиони доказателства че ДВГ съсипват планетата.
    Друга планета НЯМА.
    Единствения път е към нови технологии и нови видове превозни средства.
    Няма връщане назад, ако искаме да има планета и хора на нея!

    Колкото до “занижените характеристики” , много ясно че тва е базов модел който всеки да може да си позволи. На кой му трябва ускорение 2,7 секунди? На никой.
    350 км е нормален разход в един градски трафик, дори за седмица.
    Ако караш повече – ще плащаш повече, точно както и ако караш на бензин.
    Не виждам къде е вайкането и световния заговор?

  3. Anonymous

    Бунаците трябва да бъдат “сварени” бавно, за да не усещат, как им го набутват. Сега хвърчим из облаците с фантастичните параметри, а след 15 години ДВГ за простосмъртните ще бъдат забранени. За простосмъртните, разбира се, защото тези, дето ще ви натресат електромобилите, няма да си причинят неудобството и няма да оставят 8-цилиндровите си машини, а ще подминават усмихнато псуващите по електростанциите тълпи.

    А всеки, свързващ с честно бачкане двата края, ще трябва безмълвно да плаща чудовищната цена за експлоатацията на някакъв долнопробен електрически трабант. Ще виси като идиот по електростанциите, ще си купува редовно нови батерии на цената, на която някога е можел да си купи няколко луксозни автомобила на старо, ще плаща безобразната екологична такса за рециклирането й и ще разказва на внуците, какъв романтичен рахат е било, когато е можело мпулсивно да драснеш с гаджето за едно кафе до морския бряг със скромното си бензиново голфче…

    Тогава да идеш в отпуска със собствен автомобил ще е невъзможно и наивниците, въздишали по химерите на Мъск ще се тъпчат като сардели по влаковете и ще се чудят – “кой ни прецака така?”…

  4. Ами

    Дано поне цената да отговаря на занижените характеристики.

Коментар