Геймъри от САЩ обидени от Far Cry 5, искат да я спрат

Много фенове на Ubisoft от САЩ са недоволни от факта, че в новата игра Far Cry 5 злодеите са американци

Петиция, инициирана от американски геймъри, настоява за спиране на играта Far Cry 5 или поне разработчикът Ubisoft да направи сериозни промени в нея.

Много фенове от САЩ, където е голяма част от аудиторията на Ubisoft, са обидени от начина, по който е направена играта. По-конкретно, те не харесват факта, че във Far Cry 5 преобладават „злодеи“ американци и настояват разработчикът да ги замени, например, с радикални ислямисти.

В петицията, подета на сайта Change.org, пише, че ако религиозният култ, свързан с християнството, се съхрани, следва белите злодеи американци да бъдат „разредени“ расово – с черни и латиноамериканци.

Авторите на петицията биха искали да видят в ролята на злодеи съгрешили патриоти, които се опитват да създадат собствена мини-държава, а техните действия да се обосновават като реакция на суровата политика на властите.

Геймърите предлагат също да бъдат променени настройките на играта за определени пазари – например на канадски за американската версия, но не и във Франция, където антиамериканизмът е актуален и се изплаща на разработчика. До момента петицията е подписана от над 1600 геймъри, като целта е достигане на 2500 подписа.

Коментари по темата: „Геймъри от САЩ обидени от Far Cry 5, искат да я спрат”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Мда, реална са я направили

  2. hokutoshinken

    Истината боли 🙂

  3. Anonymous

    Боли ме…

Коментар