Джак Ма: 4-дневна работна седмица след 30 години

Шефът на китайския интернет гигант Alibaba Group Джак Ма прогнозира, че след 30 години хората ще работят по 4 дни в седмицата, вместо сегашните пет.

„Моят дядо е работил по 16 часа ден на полето и се е считал за много зает. Днес ние работим по осем часа, пет дни в седмицата и смятаме, че сме много заети”, казва милиардерът в интервю за телевизионния канал CNBC.

Джак Ма вижда бъдеще, в което хората ще имат повече време за пътешествия. „Обикновено хората посещават по 30 места в живота си. Но след 30 години вероятно ще могат да посещават 300 места”, предполага той.

Основателят и настоящ мениджър на Alibaba Group е най-богатият азиатец и на 14-то място в света. Състоянието на 52-годишния Джак Ма се оценява на 41,8 млрд. долара.

Коментари по темата: „Джак Ма: 4-дневна работна седмица след 30 години”

добавете коментар...

  1. Пф

    А ще имат ли пари? Или милиардерите ще държат 99.99% от ресурсите и ще работят по 4 часа на ден 3 дни в седмицата докато дущругите им робуват и изкарват пари?

  2. Anonymous

    „Моят дядо е работил по 16 часа ден на полето

    есента/зима/най-топлото лято кво поле ?

  3. Anonymous

    Обещанието културен отказ.

  4. Anonymous

    Китайчето се движи 100 години след западните си колеги. Те преди около век ги обещаваха тия неща, но се усетиха, че така ще загубят контрол над хората.

  5. Beyond

    “Джак Ма вижда бъдеще, в което хората ще имат повече време за пътешествия. „Обикновено хората посещават по 300 места в живота си. Но след 30 години вероятно ще могат да посещават 30 места”, предполага той.”

    30>300?

Коментар