Android TV Stick – превръща стария LCD в смарт ТВ

Android TV Stick се свързва към HDMI порта на телевизора и го превръща в смарт ТВ

Android TV Stick се свързва към HDMI порта на LCD телевизора и го превръща в смарт ТВ

Смарт телевизорите навлизат във все повече домове, предлагайки атрактивни възможности като достъп до интернет и разнообразни приложения. Същевременно, много хора не са склонни да се разделят с отлично работещите си стари LCD телевизори. Това обаче не означава, че светът на „смарт” изкушенията е затворен за тях.

Едно миниатюрно устройство под управление на Android може да превърне добрия стар LCD в съвременен, напълно функционален смарт ТВ. „Джаджата” с тегло 31 грама се нарича Android TV Stick, произведена е от българската компания Diva и се предлага от онлайн магазина Smartshop.bg.

Устройството е налично в два варианта, които се различават по процесора, паметта и някои други параметри. Моделът Android TV Stick Dual-Core 8GB разчита на двуядрен ARM Cortex-A9, допълнен с 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет, която може да се разширява с microSD карти с капацитет до 32GB.

По-бързият вариант, Android TV Stick Quad Core 2GB RAM 8GB, има четириядрен процесор ARM Cortex-A9, 2GB RAM и 8GB вграден сторидж. И двата модела поддържат безжични връзки Wi-Fi (802.11 ab/g/n), имат изход HDMI, портове USB 2.0 и micro USB, както и четец на карти micro SD. Четириядреният „стик” поддържа и Bluetooth комуникации.

Android TV Stick всъщност представлява мини-PC с дву- или четириядрен ARM процесор, допълнен с 1/2GB оперативна памет и 8GB сторидж

Android TV Stick всъщност представлява мини-PC с дву- или четириядрен ARM процесор, допълнен с 1/2GB оперативна памет и 8GB сторидж

Когато свържете едно от тези устройства към HDMI порта на стария LCD, получавате напълно нов, модерен смарт телевизор. Можете да сърфирате в интернет през Wi-Fi, да сваляте приложения от необятния онлайн магазин Google Play, да общуване в Skype и Facebook, да проверявате електронната си поща, да гледате видео клипове или да играете любимите си игри на големия екран.

Android TV Stick Stick Dual-Core 8GB работи под управление на операционна система Android 4.1 и струва 109 лв., а четириядреният модел Android TV Stick Quad Core 2GB RAM 8GB се предлага с Android 4.2 на цена от 149 лв. с две години гаранция. Захранването се извършва през micro USB порта, като в комплекта са предвидени USB захранващ кабел и адаптер за включване в електрическата мрежа.

В допълнение, Smartshop.bg предлага възможност за комплектуване на ТВ стиковете с безжично „2-в-1” устройство – смарт клавиатура със 70 бутона и мишка. Иновативната технология Freespace позволява контролиране на курсора чрез свободни движения на ръката във въздуха.

Безжичното „2-в-1” устройство – клавиатура и мишка – улеснява управлението на компютри, Android устройства и мултимедийни плейъри

Безжичното „2-в-1” устройство – клавиатура и мишка – улеснява управлението на компютри, Android устройства и мултимедийни плейъри

Тази „джаджа” за лесно управление на компютри, Android устройства и мултимедийни плейъри струва самостоятелно 65 лева, но цената в комплект с Android TV Stick е доста по-изгодна: Android TV Stick Dual-core 8GB + Air Mouse  струва 149 лв., а комбинацията с четириядрен ТВ стик Android TV Stick Quad Core 2GB RAM 8GB + Air Mouse има цена 169 лв.

Коментари по темата: „Android TV Stick – превръща стария LCD в смарт ТВ”

добавете коментар...

  1. konstantin

    kak da go poracam

  2. kiro

    kak da si porucham tova ustroistvo iskam chetiri qdrenata versiq

  3. Anonymous

    kak da si go porucham chetiri qdrenata versiq iskam i kajete mi kak da si go porucham

  4. Емил

    Брандиране на китайска стока не е създаване на стойност.
    Разходи по маркетинг и къстъмър съпорт не създава икономика.
    Създава слугинско мислене.
    Принадената стойност в случая сама по себе си не е нищо стойностно – някаква измислена услуга/продукт, която смуче пари от крайния потребител.
    В общия случай, всеки мислещ човек ще си намери generic product и ще си спести излишни разходи.
    Стига да не става въпрос за монополист към който си вързан с договор и няма мърдане :D.

  5. Anonymous

    тази джаджа в ибей е 20 долара с бесплатна доставка

  6. YouNeverKillIpad

    Аз си купих подобно устройство преди година, не на DIVA но с посочените горе параметри, вариант с 1ГБ РАМ и беше ужасно разочарование. Непрекаснат блокаж, рестартиране, бавна работа и сега стои в един шкаф. Голяма тъпотия! Но пък DIVA прави не лоши неща и все повече покачва качеството така че…

  7. _)_

    @Павей, нека проследим нечия мисъл, преди коментар. Не твърдя, че трябва да се спре поддръжката на старите устройства, а напротив. Използвам мобилен телефон (смартфон), който е на вече 4 навършени години и който от вчера е със спряна софтуерна поддръжка, което ме натъжава доста, но няма как да го променя. Малоумщината е в това, че манталитета на българина е да лае срещу опита за успех на себеподобните си и в последствие да мрънка, че живее в мизерия и неуредици. Нормално ли е фирмата “X” в България да вняся продукти от Китай, откъдето не е тайна пристига почти всичката потребителска електроника, а и не само, да вложи в продукта пари за бранд, за реклама, за сервизно обслужване и да се постарае да е максимално лесно за потребителя на родния ни пазар да се сдобие с дадения продукт, а някой веднага да реагира “Подобни китайски боклуци има под път и над път” Еврика – ти откри топлата вода. Давай си парите навън, както за електроника, така и за храна и каквото там се сетиш и ще те питам с какво ще си храниш децата след 10 години, като всичко ще е изнесено навън. И да, аз съм за поддръжката на старата читава техника и евала на хората, които се занимават с това тя да остане жива колкото се може по-дълго.

  8. Павей

    Ето ви и решение на проблема!

    MINIX™ NEO V1 HDMI към VGA & Аудио Адаптер

    NEO V1 адаптера конвертира видео и аудио сигнал от HDMI източник към два отделни аналогови порта – VGA и 3.5mm аудио порт. Устройството поддържка видео резолюция до Full HD (1920×1080) и се захранва чрез micro USB порт.

  9. Павей

    Аз се възхищавам пък от малоумните възхитители!

    Какво малоумно има в това един много добре работещ продукт да му се удължава срока на експлоатация?

    Защо да стимулираме пазара на едногодишните продукти – купваш си телефонче след 12 месеца в боклука и пак нов модел с нов софт. После планини от електронни отпадъци. Както беше и безумието всяко телефонче да си има уникален адаптер за зареждане на батерии.

    Тук не става дума само за практичност, екология и домашни потребители, а и за фирмите те като потребители – например коя луда фирма ще си сменя мониторите и компютрите на всеки 12 месеца?

    Я си стегнете мозъците и ползвайте разумно само качествени продукти с достатъчно дълъг срок на експлоатация и живот.

  10. _)_

    Възхищавам на крайната малоумщина на някои хора … Като се замислиш всъщност, що трябва да стимулираш българската икономика и да помогнеш тук да се случва нещо, като можеш да правиш сечено “бедни ми юзъре”

  11. 1-към-1

    Пич 1, на Епъл къде са производствените мощности? Е, на Дива са на същото място 🙂

  12. 1

    Къде е производствената мощност на тази фирма?

    Щото пишете: “произведена е от българската компания Diva” и вкарвате юзъра на сайта ви в неведение, което разбира се е нарочно 😉

    Веднъж съм си купувал от техните китайски боклуци и няма да го направя пак!

    Китайски алтернативи на китайчето, което рекламирате, има под път и над път. Така че, бедни ми юзъре, не ползвай само смартшоп.бг

  13. Павел

    До … HDMI ще отпадне има ред причини сред които е плащането на патенти и лицензи от всеки производител на техника в която се ползва HDMI докато при DisplayPort е нула пари – няма такси и проценти от всяко продадено устройство. Освен това DisplayPort++ поддържа всичко като характеристики от HDMI и дори формата и сигнала от HDMI.
    DisplayPort има разширени възможности и двойно по-голям капацитет за пренос на данни в сравнение с HDMI.

    HDMI ще умре не след дълго време като стандарт подобно и на DVI.

    Няма абсолютно нищо странно да се предоставят начини да се ползва стара техника с нова. От много пропаганда и тв реклама на някои хора са промити мозъците с тази глупост купувайте всяка година нова техника и хвърляйте старата работеща техника в боклука.

    Сега да обяснявам логични и очевидни неща срамота е, но ще го обясня просто и кратко:

    Всичко от което се прави пари е бизнес дори и от това да продаваш и/или поддържаш стара техника. Има фирми така наречените third-party vendors това са фирми които не са под контрола на големите фирми производители на основните и масови продукти. Тези third-party vendors са независими фирми и могат да правят аксесоари, адаптери и т.н. за продуктите от големите производители. Тоест правят и продават собствен продукт от който печелят пари разширявайки или дори удължавайки живота и времето на експлоатация на чужди продукти от други фирми. Питам сега какво тук ви се вижда абсурдно или странно – да правиш пари от поддръжка на вярно поостарели, но работещи продукти и стандарти???

  14. ...

    :о) е прав … не виждам коя компания ще произвежда устройства, които да спомагат използването по съвременен начин на стара техника. Аз имам от въпросното донгълче точно от пичовете от Смартшопа и съм супер доволен, защото дори и да сменя техниката с по-нова отново ще мога да си го ползвам. За DisplayPort и аз чух, но не мисля, че HDMI ще отпадне скоро, или поне се надявам 🙂

  15. Иван

    Актуален проблем е това с VGA, аз имам не CRT, а LCD голям монитор работещ перфектно, но е само с VGA порт. Има не малко все още работещи LCD, TFT монитори, които не са за изхвърляне само заради това че са само с VGA.

    То се е видяло DVI дори и на hdmi няма дълго да просъществува доколкото знам ще го заменят с нов стандарт – DisplayPort.

    А това е безумие как могат да задръстват пазарът с тв декодери с подръжка на остарелия SCART, но някак си нарочно пропускат VGA.

    Интересно и полезно ще е ако може technews да направи статия преглед на различните видео стандарти.

  16. kanbri

    Ti oshte malko shte poiskash za tv Opera da pusnat…

  17. :o)

    @User – не очаквай, пич! 😉
    Никой няма сметка да държи старата техника жива.

  18. User

    Нека да пуснат с VGA port за старите CRT монитори.

Коментар