Opera TV Snap преобразува видео в ТВ приложение

Новата услуга Opera TV Snap позволява на притежателите на съдържание да превърнат онлайн видео канали и каталози в готови за използване ТВ приложения

Новата услуга Opera TV Snap позволява на притежателите на съдържание да превърнат онлайн видео канали и каталози в готови за използване ТВ приложения

Норвежката компания Opera Software, разработчик на едноименния браузър, пусна облачна технология за ТВ приложения от следващо поколение. Opera TV Snap преобразува онлайн-видео в телевизионно приложение безплатно и за по-малко от минута.

Новата технология позволява на притежателите на съдържание да превърнат онлайн видео канали и каталози в готови за използване HTML5 приложения за Opera TV Store – магазин за приложения за смарт телевизори.

Платформата вече е внедрена в смарт ТВ и Blu-ray устройства на Sony и TCL (лидер в Китай) и е избрана от компании като Humax, Hisense и MediaTek.

Opera TV Snap се ползва и от втория по големина в света видеосайт Dailymotion. Потребителите могат да преобразуват своите видеоканали във видеоприложения за  Opera TV Store чрез няколко клика на сайта opera.com/tvsnap. Приложението се създава за по-малко от минута, твърди разработчикът.

Всички приложения, създадени с Opera TV Snap, се проверяват за коректност и съответствие с предоставеното описание и освен това са оптимизирани за навигация със стандартно дистанционно управление. В допълнение, приложението автоматично синхронизира новото съдържание, което се появява в акаунта на онлайн видеоканала.

Коментар