САЩ намекнаха, че ще разделят ИТ гиганти

Американският регулатор FTC е готов да отмени предишни сливания на технологични фирми (снимка: CCO Public Domain)

Федералната комисия по търговия на САЩ (FTC) е готова, ако е необходимо, да разбие големите технологични компании чрез отмяна на минали сливания, съобщи председателят Комисията Джоузеф Симонс в интервю за Блумбърг.

В момента регулаторът проверява технологичния сектор за съответствие с антитръстовите закони. Под наблюдение са големи ИТ компании като социалната мрежа Facebook.

По думите на Симонс, разделянето на фирми на части е трудна задача, но това може да е единственият правилен начин за ограничаване на доминиращите компании и възстановяване на конкуренцията на пазара.

Подробният преглед на технологичния сектор, с който в момента се занимават анализатори на FTC, ще помогне да се разбере дали големите компании вредят на свободната конкуренция или не.

Коментари по темата: „САЩ намекнаха, че ще разделят ИТ гиганти”

добавете коментар...

  1. Каруцар до Фофуфен

    Понеже та вида, че си от нашите, чакай да ти кажа нещо важно. Сваляй ушанката от време на време, че в тая жега ти завира главата. Па недай боже да си и с ватенката.

    И я така, сутрин на хладно я сложа и някой път като има много за вършене и я забрава на главата. И към 2, 3 след обед вече и добичетата почват да не ми отбират.

  2. Фофуфен

    Фофу, друже, тука е за интелигентни хора, кретен!

  3. Фофу

    Брех експертите, вземете се разберете, че на един не му изнася, че не били истински разделения, друг, че не трябвало да има разделения, т.е. че държавата не трябвало да се бърка.

    Абе ще се гъта тоя гнил капитализъм. Чакаме го 100 год, но вече е … аха.

    Йордан, държавата е затова, да даде възможност на бизнеса да се развие, но когато стане твърде голям и започне да играе номера на по-малките, да го удари през ръцете (каквото и да означава това за конкретният случай).

    Затова има анти-тръстови закони и пр.

  4. Йордан

    Да ви имам и демокрацията.

    В момента, в който държавата започва да се бърка в частния бизнес, демокрацията свършва и започва да властва тоталитаризма.

  5. Мъни Лаундаринг

    Изкуственото разделяне на много от гигантите през изминалите години (HP/HPE/DXC/MicroFocus), IBM (Lenovo) и други е само форма на пране на пари и изкуствено втълпяване, че уж има конкуренция.

Коментар