Great Wall влиза на пазара за мотори с нещо специално

Първият мотоциклет на Great Wall идва с някои уникални характеристики
(снимка: Great Wall)

Първият в света мотоциклет с хоризонтално разположен 8-цилиндров двигател и чип Snapdragon 8155 SoC ще дебютира пред публика по-късно тази седмица. Премиерата на уникалното возило е насрочена на 26 октомври на карнавала Great Wall 2024.

В мрежата се появиха слухове, че първият мотоциклет на Great Wall, наречен Soul или Souo, ще бъде наличен за покупки още на събитието тази събота. Това обаче не е потвърдено от китайската компания.

Най-интересната новина е, че моторът ще бъде оборудван с 2,0-литров хоризонтално разположен 8-цилиндров двигател с максимална мощност 154 к.с. Според предварителните информации, максималната скорост на мотора достига 210 км/ч.

Към момента е известно, че мотоциклетът ще се предлага в червено, бяло и черно. Освен това Great Wall ще пуснe специалeн черен и златист модел. Моторът е с размери 2660x950x1540 мм и междуосие 1810 мм.

Souo ще бъде оборудван с предни и задни четирибутални противоположни системи Brembo и амортисьори с многостепенен електронно регулируем дизайн, а предното стъкло ще се повдига и спуска с един бутон.

Мотоциклетът ще предлага още отопляеми предни и задни седалки, отопляем волан, система за предупреждение за заден ход и други функции.

Интересно е също, че Great Wall е интегрирала в мотора LCD панел и чип Qualcomm Snapdragon 8155, поддръжка на гласов контрол и OTA актуализации. Всички подробности за новото возило ще станат ясни на 26 октомври.

Коментар