Заявления онлайн подават в УХТ-Пловдив

UHT

Желаещите да следват в УХТ могат да намерят на сайта на учебното заведение изпитни варианти от минали години

В края на март ще се проведе първата кандидат-студентска кампания в Университета по хранителни технологии, съобщават от учебното заведение.

Кандидатите могат да подават заявления за изпитите от 11-ти до 21-ви март, съобщи заместник-ректорът по учебна дейност проф. Албена Стоянова, цитирана от Пловдив топ новини.

За удобство на желаещите тази година е въведен и електронен прием на документи. Формулярите могат да бъдат намерени на интернет страницата на висшето училище – uft-plovdiv.bg.

Приемният изпит по математика е на 29 март, а по химия и опазване на околната среда – на 30 март. Кандидатите ще отговарят на 25 въпроса и за всеки верен резултат получават по една точка, което се равнява на отлична оценка.

Резултатите от изпитите излизат на същия ден,защото проверката се прави пред самите студенти. Кандидатът обаче не става автоматично студент на университета, дори да има шестица. Той трябва да подаде заявление в периода между 18-ти юни и 3-ти юли, че с тази оценка иска да участва в класирането на местата.

Желаещите да следват в УХТ могат да намерят на сайта на учебното заведение изпитни варианти от минали години, както и упътвания за провеждане на конкурсните изпити, за да се ориентират при подготовката си, съобщават от университета.

Коментар