„Облачен” електрически велосипед развива до 65 км/ч

Почти е „задължително“ за луксозните марки да имат е-велосипед в портфолиото си и следвайки тази тенденция, Qoros побърза да покаже сяоя eBIQE в Женева миналата седмица. Голямата изненада беше свързаността с „облака“ и пет-инчов сензорен екран на таблото с изумителна гама от информационни услуги. Евтино? Не! Яко? Да!

qoros-connected-ebiqe-17

Qoros побърза да покаже сяоя eBIQE в Женева миналата седмица

Qoros е китайска компания, 50% собственост на китайския автомобилен гигант Chery,  която започна „от нулата“ през 2007 г. като един изцяло нов пазарен субект с управленска структура, пълна с опитни мениджъри от VW, BMW и McKinsey, работейки с най- налични партньори – Magna Steyr, Bosch, TRW, Continental и др. Занимава се с производството на луксозни автомобили от висок клас.

eBIQE е съвместна разработка на Qoros и Greyp Bikes, тясно свързана с модела Greyp G-12 – електрически велосипед, който се продава за „скромните“ 6500 евро. Последният е проектиран и изграден в същата хърватска фабрика, където се прави електрическата суперкола с 1088 к.с. RIMAC.

qoros-connected-ebiqe

eBIQE има пълен набор от възможности за свързване

Основната разлика в дизайна идва от това, че eBIQE има ръчно ламиниран корпус от въглеродни влакна. Но това това, което го прави страхотен, е неговият пълен набор от възможности за свързване – поддържат се всички възможни технологии за връзка с мрежа. Към това може да се добави и способността да се поддържат „профили“ на до 40 различни потребителя. Така е-велосипедът става подходящо средство за офис-употреба.

qoros-connected-ebiqe-3

eBIQE се отличава с 5-инчов сензорен екран на таблото

Електрическият байк е замислен като средство за офроуд, макар че е малко вероятно да се окаже свидетел на сериозно преживявания „извън пътя“, както и повечето SUV не са виждали път извън градските зони. За сметка на това е готов за градската бетонна джунгла.

Коментар