Acer показа хромбук по военни стандарти

Acer Chromebook 11 N7 ще се предлага във варианти с обикновен и сензорен IPS екран

Acer Chromebook 11 N7 ще се предлага във варианти с обикновен и сензорен IPS екран

Флагмански хромбук показа Acer на изложението за потребителска електроника CES 2017 миналата седмица в Лас Вегас. Новият модел Chromebook 11 N7 е насочен към образованието, като същевременно отговаря на военни стандарти.

Хромбукът е проектирана с повишена здравина, удължено време за автономна работа и абсолютно безшумна работа, благодарение на безвентилаторната система за охлаждане. Характеристиките му съответстват на военния стандарт MIL-STD 810G.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) разчита на двуядрен процесор Intel Celeron и използва батерия с повишен капацитет, която осигурява до 12 часа автономна работа. Сензорният IPS екран има диагонал 11,6 инча и резолюция 1366×768 пиксела, а пантите позволяват разтваряне на 180 градуса.

Горният капак на хромбука издържа натиска на товар от 60 кг, а ъглите на корпуса и и гуменият амортисьор около клавиатурата го правят устойчив на удари и падане от височина до 122 см. В допълнение, предвидено е специално покритие, което предпазва хромбука от случайно изплъзване от ръцете на потребителя.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) идва със защитена от влага клавиатура, която остава работоспособна след попадане върху нея на 330 мл вода. Под клавиатурата и сензорния панел е разположена дренажна система, която предотвратява навлизането на вода към вътрешните компоненти.

Поддръжката на бърза двубандова безжична комуникация Wi-Fi 2×2 MIMO 802.11ac осигурява на ученици и студенти постоянна връзка с училищната или университетската мрежа. Налични са още безжична технология Bluetooth 4.0, два порта USB 3.0 и един HDMI за външен екран, стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки и четец на карти памет.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) поддържа също едновременна работа на няколко потребители, като гарантира сигурността на съхраняваните данни за всеки един от тях. Файловете се съхраняват в облачната услуга Google Drive, така че всеки има достъп до последните версии на документите. Възможна е и работа в офлайн режим с файлове от Microsoft Office и Google Documents.

Хромбукът е подсигурен и със заключване Kensington. Acer Chromebook 11 N7 ще се предлага във варианти с обикновен (C731) и сензорен екран (C731T), флаш-базиран диск eMMC с капацитет 16 или 32 GB и оперативна памет 4 GB. Цената на модела все още не е обявена.

Коментари по темата: „Acer показа хромбук по военни стандарти”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    До its – може и така да е било дълго време, но сега с този лаптоп дали ще е така? Нали за това са тези стандарти. Обикновен лаптоп – без покритие на никакъв стандарт = боклук части и т.н., лаптоп с определен стандарт (разбирайте контрол) = качество. Ето към това трябва да тласка потребителя според мен на този етап, след като параметрите и външния вид вече са на ниво!

    Относно облак, райд, какъв HDD, дали човек ще си прави backup, това е друга тема, тя не пречи на горното.

  2. Anonymous

    Облака е съдба за този, който не може да си инсталира самба сървър на раид масив 😉

  3. Хром

    Една от марките които все още държат качество. Следващият ми компютър ще е точно хромбук. Облакът е съдба, натам вървим неизбежно, а Гугъл са доста напред вече с Chrome OS

  4. its

    Да ме извинят тайванците, но новите им лаптопи са абсолютни боклуци, отвън лъскави но дънните им платки с запоен процесор са прекалено грубо изработени и с некачествени части,това се отнася и за други “реномирани” марки и се продават на завишени цени …просто няма контрол…

  5. Anonymous

    Горният капак на хромбука издържа натиска на товар от 60 кг

    Най-краткият виц : 60кг Хмериканец.

  6. Димитър Иванов

    Жестоко – това трябва да е посоката на развитие, а не още 0.2 мм по-тънко, 0.00034 кг по-лек и т.н. Трябва да поддържат 3-5 години гаранция и ще затворят кръга на глупостта – “трябва постоянно да си сменям компютъра, просто така”!

Коментар