Acer Chromebook Spin 514 – мощен, тънък и здрав

Chromebook Spin 514 има трансформиращ се дизайн и здравина по военния стандарт MIL-STD 810H
(снимка: Acer)

Новият хромбук на Acer, моделът Spin 514, идва с висока производителност в тънък и лек и същевременно здрав корпус за използване в класти стаи, офиси и творчески пространства. Мобилният компютър е оборудван с последно поколение мобилни процесори AMD Ryzen 5000 C с архитектура Zen 3 и графична карта AMD Radeon.

Acer Chromebook Spin 514 (CP514-3H) прави мултифункционалността лесна – от управлението на личните финанси до стартиране на най-актуалните приложения за работа. Мощният Ryzen процесор и графиката Radeon осигуряват гладка визуализация при игра в облак и стриймване на висококачествено видео на 14-инчовия Full HD мултитъч IPS дисплей.

Изработен от Corning Gorilla Glass, дисплеят е защитен от появата на драскотини и вдлъбнатини. Благодарение на наситената 100% sRGB цветова гама и ултра-тесните – само 6,1 мм (0,24 инча) – странични рамки, вниманието на потребителя остава приковано върху изображенията.

Работещите в хибриден режим и учениците ще разполагат с качествено видео по време на конферентни разговори и онлайн часове, когато използват Full HD уеб камерата на Acer Chromebook Spin 514 с технология за намаляване на отблясъците. Богатият аудио звук допълва решението за конферентна връзка с двойни микрофони и два насочени нагоре високоговорителя. А затварянето на камерата защитава неприкосновеността на личния живот, когато разговорите и часовете приключат.

14-инчовият FHD дисплей поддържа 100% покритие на RGB цветовия диапазон
(снимка: Acer)

Здравината по стандарта MIL-STD 810H от военен клас е подсигурена от алуминиевите горен и долен капак. Това гарантира на потребителите защитата, от която се нуждаят, докато използват устройството за работа, обучение и забавление.

Трансформиращият се дизайн на Chromebook Spin 514 включва 360-градусови панти, които позволяват сензорният дисплей да се използва в четири различни режима: режим на дисплей за презентации, режим на таблет за забавление, режим на “мида” за въвеждане от клавиатура и режим на “палатка” за извличане на максимума от малките пространства.

Издръжливостта на батерията, която е 10 часа, дава възможност на потребителите на тези хромбук модели да са ефективни в движение през целия ден.

Новият Chromebook Spin 514 на Acer включва бърз Wi-Fi 6 модул за безжична свързаност, два USB Gen 2 Type-C порта и опционален HDMI за свързване към периферия, зареждане на устройства и прехвърляне на данни.

Навигацията е плавна и прецизна със защитения с Corning Gorilla Glass тъчпад, а опционалната клавиатура с подсветка повишава производителността при различни условия на осветление.

Сензорният дисплей на хромбука може да се използва в четири различни режима
(снимка: Acer)

Корпоративните потребители на Acer Chromebook Enterprise Spin 514 могат да се възползват от бизнес възможностите на платформата Chrome OS, за да изградят модерна работна среда с бързи устройства, вградена защита, лесно внедряване и намален общ разход за придобиване.

Устройствата Acer Chromebook Enterprise освобождават ИТ от ежедневни административни задачи, улесняват работата в екип и дават сигурен достъп до данни и приложения за работните ресурси в облака.

Хромбуците на Acer са съвместими с операционната система Chrome OS, като се отличават с кратко време за стартиране, лекота на ползване, защитеност и по-дълъг живот на батерията. Поддържат уеб-базирани приложения, както и инсталирани приложения чрез Google Play, така че потребителите имат достъп до всички свои любими приложения за работа, обучение, творчество и т.н.

Коментар