Google Hatch – нов хромбук с 10-то поколение Intel Core

Google ще подсили хромбуците с нов, по-мощен модел (снимка: Intel / Google Pixelbook)

Google напредва с разработката на хромбук с кодово име Hatch, за който се разчу за първи път през април т.г. Наскоро информация за модела се появи в популярната база данни Geekbench.

Новият хромбук идва с процесор на Intel от семейство Comet Lake (Core от десето поколение). В резултатите от теста на Geekbench фигурира чипът Core i3-10110U, който съдържа две ядра (четири потока) с тактова честота 2,1GHz (динамично се увеличава до 4,1 GHz).

За графиката отговаря интегрираният видеоускорител Intel UHD Graphics. Тестваната версия на лаптопа е оборудвана с 8GB оперативна памет (RAM).

Според пазарните наблюдатели, по-мощните модификации на лаптопа Hatch ще бъдат с процесори Comet Lake от серия Core i5 и Core i7, както и с по-голям обем оперативна памет.

Според слуховете, новият хромбук ще предложи дисплей с резолюция 2400х1600 пиксела, но размерът на панела все още не е уточнен. Споменава се също възможност за управление със стилус.

Освен всичко друго Hatch ще има клавиатура с подсветка и вграден скенер за пръстови отпечатъци. Очаква се Google да представи официално хромбука на събитие следващия месец.

Коментар