Онтотекст обнови семантичния си софтуер

Онтотекст добави ключови функционалности и редица подобрения в семантичната база GraphDB

Поредна версия на семантичната база GraphDB включва редица подобрения и няколко нови ключови функционалности, като настройки, тестване, по-бързо и лесно индексиране, съобщиха от разработчика Онтотекст.

Значително опростен е протоколът за клъстерите, който улеснява конфигурацията. Направени са и множество подобрения в интерфейса за управление на софтуерните настройки и работния плот.

Освен това GraphDB 8.2 дава възможност на външни потребители да използват вътрешната клъстерна тестова среда. Тази нова функция позволява бързо да се създадат и развиват интеграционни тестове, като се инициализира графовият клъстер и се използват собствени компоненти. Тестовата рамка вече поддържа по-лесна проверка на интеграцията между решенията на клиента и базата данни.

GraphDB 8.2 въвежда Connector 7.0, който позволява надграждане и актуализация на последните функции на версиите ES 5.x, SOLR 6.4 и Lucene 6.4. Основното предимство на Connector 7.0 е, че дава възможност за по-ефективно управление на големи партиди актуализации.

С новата версия се въвеждат и редица корекции на програмни грешки, включително надграждане до последната версия на проекта RDF4J. Това позволява достъп до RDF модели, ориентирани към значенията, и използване на по-стабилна база данни като цяло.

Коментар