Nintendo готви мъничка конзола SNES Classic

SNES Classic е продължение на изключително успешната кампания на NES Classic

След изключително успешната разпродажба на всички произведени бройки от мини репликите на класическата конзола NES Classic Edition, Nintendo обяви следващата си стъпка – SNES Classic Edition.

Новото устройство ще предложи класическото изживяване на една Super Nintendo Entertainment System конзола с редица култови игри като Final Fantasy III, Donkey Kong Country и Super Mario World.

Конзолата ще представлява миниатюрна версия на предшественика си, без възможност да чете старите дискети и да бъде разширявана с допълнителни игри. Моделът ще се продава на цена от едва $79,99.

От софтуерна гледна точка, SNES Classic се явява специализиран емулатор за старите игри, който предлага редица улеснения за съвместимост с модерни телевизори и техника.

SNES Classic е продължение на изключително успешната кампания на NES Classic, която беше изкупена едва за седмици. Магазините по цял свят вече предприемат действия за по-ефективно разпределяне на доставените от Nintendo бройки, като част от това е забраната за покупки на повече от една конзола в определени вериги.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментар