BMW се обзавежда с бизнес версия на Skype

Microsoft започва да интегрира успешно Skype for Business в инфотейнмънт системите на колите

Автомобилният производител BMW разширява партньорството си с Microsoft. След като в края на миналата година собствениците на BMW 5 получиха достъп до Office 365, сега двете компании добавят Skype for Business в информационно-развлекателната система iDrive.

Благодарение на новата придобивка, водачите на BMW 5 ще могат да провеждат делови разговори чрез популярното бизнес приложение, вкл. да си звънят едни други, да приемат известия за предстоящи срещи и промени в тях и т.н.

Системата може да се настрои така, че срещите да започват автоматично, без водачът да звъни на събеседника си ръчно. Клиентите на Microsoft Exchange пък ще могат да привързват календари, списъци със задачи и контакти към гласовите и навигационни услуги на автомобила.

Skype for Business ще се появи най-напред в iDrive системите на BMW в Германия, Франция и Великобритания. По-късно компанията ще добами поддръжка на приложението и за клиентите си в други страни.

Партньорството между BMW и Microsoft е дългосрочно и може да се задълбочи, когато автономният транспорт стане обичайно явление. Audi вече заяви, че през следващата година ще премине към трето ниво на автономност в новите си автомобили. Това означава, че водачите ще имат достатъчно време за занимания, които не са свързани с управлението на колата.

По-рано тази година BMW съобщи, че възнамерява да интегрира гласов помощник Cortana в някои от автомобилите си. Водачите ще могат да задействат асистента от екрана на предното табло, за да получат по-лесен достъп до списъка със задачи, напомняния, новини, събития и други функции на Cortana.

Коментар