Бъдещето днес: Фирма от САЩ вгражда чипове в служителите си

С помощта на импланта служителите ще могат да пазаруват по-удобно от киоските

Американска компания от щата Уисконсин направи реалност сценариите от бъдещето, когато хората ще живеят с имплантирани микрочипове, за да бъдат по-функционални.

Three Square Market започна да вгражда чипове в своите служители с цел да направи плащанията по-бързи и да добави редица други възможности. Шефът на компанията Тод Уестби поясни в интервю за KSTP, че микрочиповете могат да заменят телефонните платежни системи и кредитните карти.

Това е следващото нещо, което ще се случи неизбежно, и ние искаме да бъдем част от него, казва Тод Уестби. Компанията разработва софтуер за търговски центрове с киоски, които обикновено се намират в офис комплексите.

Хората с вграден чип в ръката могат по-лесно да упълномощават плащанията за избраните продукти, като просто подадат ръката си за сканиране към киоска, подобно на плащането с телефон. Имплантирането на чипа с размер на зрънце ориз между палеца и показалеца става само за няколко минути.

Микрочип колкото зрънце ориз се вражда в ръката, за да улесни плащанията в магазина

В допълнение към по-бързите плащания, имплантирането на микрочип в ръката има и редица други предимства, като например бързо логване в компютрите и предоставяне на достъп до сградата, като на всеки чип може да бъде присвоено специфично ниво на достъп.

Микрочипът струва само 300 долара и очевидно повечето от служителите са склонни да го имплантират в себе си, въпреки очевидните рискове, които включват GPS мониторинг. Данните са сигурни и криптирани, посочват от компанията.

Тод Уестби уверява, че технологията няма да се ползва за следене на служителите, макар че не е ясно дали самите чипове позволяват подобна функция. Ако все пак такава функция е налична, би било много лесно да се проследява всяка стъпка на служителя с помощта на чипа.

Засега нито един служител на Three Square Market не е задължен да си сложи чип-имплант. Новата придобивка ще получат още тази седмица 50-на служители на компанията, които доброволно са пожелали това.

Коментари по темата: „Бъдещето днес: Фирма от САЩ вгражда чипове в служителите си”

добавете коментар...

  1. Някой

    Е добре де по времето на (примерно) Юлий Цезар или по времето на … който си изберете кой е контролирал населението?
    Що толкоз рИвете не схващам.
    Дали с чип, с камери или с полицай зад гърба – се тая. Винаги някой е контролирал масите.

  2. Saevar

    а ва туй за дуброту на хората уа

  3. aaa

    Това трябва да се забрани! Егати робите са тия дето позволяват да им слагат чипове! Даже на животните не трябва да се слагат чипове, те тръгнали вече и на хората да слагат.

  4. Събудете се

    Всичко е описано в Библията и Големите Книги – тровят ни с “нови” храни, експериментират с нас, правят си каквото искат. 5% от населението контролира останалите 95. И всичко е експерименти – днес се водят “иновации” неща, които след 20-30 години ще бъде нещо уж “нормално” и приемливо са масите. Сега е експеримент, после ежедневие. Днес много се разболяват от “експериментите”, но над 50% оцеляват. Само тези, чиито гени оцеляват и се развиват с отровите ще продължат да дават поколение, което да продължава да бъде тровено и контролирано от Големия Брат и неговите 5%. Но, никога не е късно – можем да го спрем или значително ограничим.

  5. hokutoshinken

    “И всеки ще носи знака на звяра, който не носи знака на звяра, няма да може нито да купува, нито да продава”…

  6. Anonymous

    Това е свобода.

  7. ха

    Той светът отдавна си е отишъл там, където не му е мястото. Но не става дума за имплантиране на чипове, а просто подкрепянето на използването на нарочно калпав софтуер и всякакви други калпави стоки. Това, обаче, не може да продължи вечно…

  8. Angel

    Хора събудете и вижте на къде отива светът…
    Този сценарий е добре описан в Библията…

  9. Anonymous

    сега доброволно
    после задължително

Коментар