EG Anti Virus – пази от вируси и хакери

EG Anti Virus е лесна за използване програма, с опростен потребителски интерфейс

На фона на многото антивирусни решения с изобилие от функции, които понякога са объркващи, EG Anti Virus се явява опростено решение. Програмата пази от вируси, троянци, рансъмуер и други типове малуер, като предлага няколко режима на сканиране, защита на достъпа с парола, карантина, изчистване на файлове, криптирани бележки и други функции.

EG Anti Virus е лесна за използване програма, която работи добре с настройките по подразбиране, но предлага също възможност за потребителски настройки на някои параметри. При първоначално стартиране на програмата, се изисква въвеждане на парола, която след това може да се използва за достъп до някои части от потребителския интерфейс – напр. инструментите за сигурност на данните, криптираните бележки и др.

Приложението осигурява защита в реално време от проникване на вируси, като освен това са налични три режима на сканиране: бързо – на най-популярните места, в които се крият вирусите; пълно – на целия твърд диск; и избирателно – само на избрани папки и файлове.

При откриване на инфекция, EG Anti Virus показва пълния път до заразения файл и дава контрол на потребителя върху него. По подразбиране, защитата в реално време поставя проблемния файл в папката за карантина. При алтернативния вариант, EG Anti Virus направо премахва инфектирания файл от компютъра, прескачайки карантината.

Потребителят има възможност да прилага допълнителни настройки – например, временна забрана на защитата в реално време и автоматичното обновяване. Освен това могат да се задават филтри с цел сканиране само на файлове с конкретни разширения или изключване на някои разширения от процеса на сканиране.

Предвидени са още инструменти за сигурност на данните, които позволяват заключване на папки и криптиране на файлове/папки. Наличен е също инструмент за забраняване на някои Windows компоненти като Command Shell, Task Manager, Group Policy Editor, Registry Editor и Services, както и на всички USB устройства.

Приложението поддържа и функция за криптирани бележки, които се съхраняват във формат, достъпен само с помощта на EG Anti Virus. Накрая, антивирусът включва чистач, който премахва ненужните временни файлове, изчиства кеша на Internet Explorer, бисквитките и историята, съдържанието на кошчето (Recycle Bin) и др.

Даунлоуд: EG Anti Virus

Коментари по темата: „EG Anti Virus – пази от вируси и хакери”

добавете коментар...

  1. Бай Who Й

    А от тъщи пази ли ?

Коментар