Гъвкава OLED лампа работи 10 години

Светещият OLED панел може да има различни форми, издържа до 40 000 часа

Корейският производител LG Display показа огъваща се OLED лампа, която може да работи в продължение на 10 години. Иновативното устройство дебютира на изложението London DesignJunction.

Още през 2014 г. компанията за дисплеи на LG демонстрира подобен продукт, но в последните две години неговите характеристики бяха подобрени значително. Новият OLED панел е много тънък и освен това може да се огъва, създавайки осветление с причудливи форми за интериорни дизайнерски решения.

Лампата ще се произвежда с оборудване от пето поколение, докато по-рано LG Display използваше за подобни продукти машини от второ поколение, отбелязва DigitalTrends.

LG Display е способна да произвежда осветителни OLED панели с различни форми, като всички те ще имат живот от 30 до 40 хиляди часа. Ако се ползват по 10 часа в денонощие, лампите ще издържат 10 години.

Серийното производство на новите осветителни тела ще започне в началото на следващата година. Ориентировъчни цени на OLED лампите все още не са обявени от корейската компания.

Коментар