Китайска технология познава човек по походката

Бърза и ефективна система за разпознаване на хора по тяхната походка лансираха китайски изследователи

Нова система за биометрична идентификация, създадена от китайски учени, разпознава човек само по неговата походка, вместо по изображение на лицето, например. Технологията е дело на изследователи от Китайската академия на науките, съобщи thenews.com.pk.

Системата използва камера, която заснема хората от разстояние до 50 метра, и може да разпознае човека, като анализира начина, по който ходи. За сравнение, идентификацията по ириса на очите изисква човекът да бъде на не повече от 30 см от обектива, а при разпознаване по лице разстоянието трябва да е до пет метра.

Новият метод е ефективен при значително по-големи разстояния и освен това е по-бърз. Времето за идентификация е сведено до по-малко от 200 милисекунди, т.е. по-бързо от примигване (от 300 до 400 милисекунди).

Китайската технология позволява разпознаване на човека без активно взаимодействие с него, дори когато той просто мине покрай камерата със закрито лице. Подобна система е подходяща за използване в гъстонаселени райони, където може да разпознава хиляди души на площ от хиляда квадратни метра.

Коментари по темата: „Китайска технология познава човек по походката”

добавете коментар...

  1. програмист

    big b.a.i. AL

  2. Anonymous

    big b. a.i.

Коментар