Три ТВ приставки с Android на цени под 30 долара

ТВ приставките са достъпни устройства за по-пълноценно домашно изживяване пред телевизионния екран

Компактните ТВ приставки вече са обичаен елемент от домашното забавление. Тези устройства са по джоба на всеки потребител и същевременно достатъчно функционални, за да преобразят телевизора – особено моделите, които нямат вградени интернет възможности  и мощен хардуер.

По-долу представяме три модела ТВ приставки от ниския ценови клас, под 30 долара, достъпни за покупка от глобалния онлайн магазин GearBest в рамките на кампанията 11.11GB този месец, която предлага разнообразни възможности за изгодни сделки с отстъпки на всички продукти от асортимента на търговеца.

SCISHION V88 TV Box се отличава с необичайно голям брой USB портове – цели 4

Започваме с най-евтиното от трите устройства – модела SCISHION V88 TV Box с цена от около 22 долара. Това е четиориядрен TV Box на база Rockchip 3229, с поддръжка на 4K H.265 видео и 3D съдържание. Устройството включва 1GB оперативна памет DDR3 и 8GB постоянна памет еMMC, които се считат като приемливия минимум за ТВ приставка. Моделът поддържа ключовия кросплатформен плейър XBMC и се доставя с пулт за дистанционно управление.

Както и повечето останали ТВ приставки, SCISHION V88 TV Box работи под управление на Android (версия 5.1), свързва се към локалната мрежа и интернет през Wi-Fi или жичен RJ45 порт, а към телевизора през HDMI. Налични са четири порта USB 2.0 (!), слот за microSD карти, AV порт и оптичен аудио изход SPDIF. Цената на SCISHION V88 TV Box е $21,99 плюс $2,18 за доставка, а за нови купувачи е предвиден купон за отстъпка new11kl, който сваля цената до $16,11.

SUNVELL T95D прави впечатление с информативния преден панел

На специална флаш цена от около $24 се предлага в момента SUNVELL T95D TV Box, който е в същата конфигурация – 1GB оперативна памет DDR3 и 8GB постоянна памет eMMC. И този модел стъпва на Rockchip (RK3229) CPU и Android (малко по-нова версия 6.0), поддържа 4K H.265 и True HD видео, така че можете да очаквате аналогична на предния модел производителност и качество.

По отношение на интерфейсите няма изненади – SUNVELL T95D предоставя HDMI порт за свързване с телевизора, Wi-Fi и RJ45 за мрежата и интернет, порт USB 2.0 за периферия и аксесоари, слот за microSD карти и безжичен Bluetooth модул. SUNVELL T95D TV Box струва $23,99, а доставката оскъпява продукта с $1,99. Очаквано, в комплекта на ТВ приставката е включено и дистанционно управление.

Tanix TX2 – R2 TV Box определено ще допадне на потребители, които търсят повече памет

По възходяща линия на цените идва третият продукт в обзора – Tanix TX2 – R2 TV Box, който струва около 29 долара. Срещу няколко долара повече получавате приставка с двойно повече памет – 2GB RAM и 16GB ROM, а това предимство не е за пренебрегване. Моделът работи под Android 6.0 и се базира, както предишните две устройства, на чипсет Rockchip RK3229, с поддръжка на 4К видео.

Наборът от интерфейси е стандартният за разглежданите модели – HDMI 2.0 за телевизора, Wi-Fi и RJ45 за интернет и мрежата, безжичен Bluetooth 2.0, два порта USB 2.0, слот за microSD карти, оптичен аудио изход SPDIF и AV изход. Tanix TX2 – R2 TV Box струва в момента $28,99 плюс $2,0 за доставка, а за нови купувачи е предвиден купон new11ik, който поевтинява приставката до $26,11. В комплекта е включено, разбира се, и дистанционно управление.

Трите разгледани продукта са от начално ниво, но дори и при тези минимални конфигурации ще се справят безпроблемно със задачата си, а именно – да добавят мултимедийни  и интернет възможности към телевизора. SCISHION V88 TV Box има предимство в четирите USB порта и най-ниската цена, докато Tanix TX2 – R2 TV Box натежава с повечето памет. SUNVELL T95D пък се отличава с предния панел, на който се показва времето и друга информация.