DJI Phantom 3 SE – достъпен квадрокоптер за 4К видео и снимки

Квадрокоптерът DJI Phantom 3 SE е оборудван с качествена 12MP камера, която поддържа запис на видео и снимки с ултрависока резолюция

Безпилотните летателни апарати, наричани още дронове или квадрокоптери в най-масовия случай, навлизат бързо в различни сфери. Едно от най-широкоразпространените им приложения е като дистанционно управлявани устройства за заснемане на прекрасни панорамни видеа и снимки.

Цените на дроновете стават все по-достъпни, а възможностите на любителските устройства се доближават до тези на професионалните. Моделът DJI Phantom 3 SE е пример за квадрокоптер от начално ниво като цена, но същевременно с функции и характеристики от професионален клас, сравним с Phantom 3 Professional на същия производител.

DJI Phantom 3 SE, достъпен в онлайн магазина Tomtop, има наистина впечатляващи възможности – камера с UHD качество, умни системи за управление и пестене на енергия, стабилен полет дори когато е ветровито, способност да предава заснетите кадри от голямо разстояние – до 4 километра и други характеристики, присъщи на дронове от по-висок клас.

Дронът има размери около 425х425х195 мм и тежи 1,236 кг, а полетът му е стабилен дори и при вятър

Квадрокоптерът развива до 57 км/ч, като освен изживяването от полет с висока скорост предлага стабилно снимане на кадри дори в условията на силен вятър, подчертава производителят. Нещо повече, дронът е интелигентен и може автоматично да се завърне по вече изминатия път, на базата на постъпващата информация по време на полет.

Когато GPS сигналът е стабилен, DJI Phantom 3 SE е способен да се фиксира на опредено място като височина и позиция, в изчакване на следващите инструкции, докато потребителят задава маршрут и настройва камерата. В затворени помещения и други не-GPS среди на помощ идва вградената система за визуално позициониране.

Дистанционното управление на квадрокоптера използва подобрен Wi-Fi повторител за стабилна връзка с мобилното устройство, разглеждане на карти в реално време, настройка на камерата и самия дрон. DJI Phantom 3 SE предава заснетите изображения от разстояние до 4 км, при стабилна и надеждна връзка. Мобилно приложение DGI GO осигурява на потребителите на iOS и Android устройства пълен контрол на камерата на дрона и HD видео в реално време  на смартфона или таблета.

Квадрокоптерът предава заснетите кадри в реално време на екрана на таблет или смартфон с HD качество

DJI Phantom 3 SE е оборудван с 4К камера, проектирана за въздушна фотография, която може да заснема видео с ултрависока резолюция при скорост 30 кадъра в секунда – 4К/30fps. С поддръжка на 12 милиона пиксела и 94-градусови лещи, камерата обхваща широка перспектива и пресъздава реалния свят.

Дронът може да лети и снима с едно зареждане на батерията в продължение на 25 минути. Интелигентна система се грижи за най-ефективното зареждане и разреждане на литиево-йонната батерия, така че да подсигури безопасно и възможно най-дълго използване. Устройството позволява запис на кадрите на micro SD карта с капацитет до 64GB, клас 10 или UHS-1, и работи безпроблемно в температурния диапазон от 0 до 40℃.

DJI Phantom 3 SE се предлага в момента на цена от $559 в онлайн магазина Tomtop.com, плюс $10,71 за доставка от склад в Германия (което означава без оскъпяване за мита и ДДС) в рамките на 1-4 работни дни, съгласно условията в сайта на търговеца. Това е цена с 45% отстъпка в рамките на кампанията 11.11. Дронът има размери около 425х425х195 мм и тежи 1,236 кг – това е едно леко за габаритите и функциите си устройство с триосова стабилизация.