Lada Granta ще се управлява със смартфон

Lada Granta се очертава като първият автомобил на АвтоВаз със система Lada Connect

АвтоВаз планира да добави телематична платформа в автомобилите Lada Granta, която позволява управление на колата с помощта на смартфон. Внедряването на системата Lada Connect ще започне през 2018 г., съобщи Ведомости, позовавайки се на източници от компанията.

Платформата Lada Connect беше представена миналата година на московския автосалон ММАС. Тя позволява на собствениците на автомобили Lada да управляват системите в колата с помощта на смартфон.

В частност, платформата поддържа операции като отключване и заключване на автомобила, пускане и спиране на двигателя, вкл. по таймер и при промяна на температурата на околната среда, отваряне на багажника, проверка на състоянието на вратите, подаване на светлинен и звуков сигнал с цел по-лесно откриване на колата на паркинга и др.

Системата ще осигури също информация за състоянието на Lada и необходимостта от техническо обслужване, дистанционна диагностика, записване за технически преглед и анализ на начина на шофиране, както и ежедневна статистика за всички събития с автомобила.

Внедряването на Lada Connect в моделите Granta, които имат руска електрическа система, е по-евтино, отколкото във Vesta и XRay, базирани на западна архитектура. Поради това Granta ще стане първият автомобил на АвтоВаз със система за дистанционно управление. Очаква се Vesta и XRay да се сдобият с Lada Connect през 2019 г.

Коментари по темата: „Lada Granta ще се управлява със смартфон”

добавете коментар...

  1. :о)

    Да колега прав си…
    а на авто изложението забутани в най-далечния ъгъл с допотопни РУСКИ коли, които на фона на другите изглеждаха като каруци 🙂

    А ми е много интересно що рекламната снимка на лада ГРАНАТА 😀 е направена
    на фона на американски град с небостъргачи, а не на фона на гадните панелки в
    Новосибирск…примерно?

  2. Огнян Пеев

    От Русия новини, все в бъдеще време.

Коментар